Notícies | Cine

Esplendor alienígena

El cineasta Ridley Scott ja treballa en la segona pel·lícula de la trilogia que fa reviure la saga «Alien» i que va obrir amb la retòrica «Prometheus»; «Alien: Covenant» es presenta en canvi més terrorífica
17-01-2017 12:29
0 vots
Esplendor alienígena

Esplendor alienígena

Més enllà dels seus encerts i errors, Prometheus va demostrar que l'imaginari de la saga Alien es mantenia ben viu i que Ridley Scott continuava dominant els ressorts del fantàstic modern. El mateix Scott va insinuar durant la promoció de la pel·lícula que, més que un retorn eventual a la saga, era un reboot de la mateixa i que, per tant, hi hauria seqüeles. Efectivament, l'estudi va anunciar una segona part. Però el que ningú no s'esperava és que recuperés la paraula «Alien» al títol i que fes un esforç tan clar per unir els enunciats narratius de Prometheus amb els del film rodat per Scott el 1979 i que encara és un dels seus millors treballs. Alien: Covenant ja ha ensenyat un primer tràiler en el qual apunta a un producte més terrorífic i menys retòric que Prometheus, i també esquitxat de referències visuals al film fundacional de la saga.

L'argument de la pel·lícula no deixa de ser el de sempre: una nau tripulada arriba a un planeta que podria revolucionar la ciència i s'acaben trobant amb uns alienígenes disposats a eradicar tot ésser viu. Fins aquí, tot va segons el guió. La novetat resideix en la seva conjugació d'ingredients: tornen els protagonistes de Prometheus (el robot David i Elizabeth Shaw) i s'hi suma un planter renovat de personatges que, singularment, recorden als de la gran Aliens de James Cameron.

Així, Alien: Covenant explora els fets immediatament anteriors a l'entrada en escena del Nostromo, amb els alienígenes mostrant-se ja en la seva esplendor i noves revelacions sobre el misteriós planeta que habiten. A partir d'aquí, un equip format per científics i militars es veurà abocat a un cru enfrontament amb la bèstia que no estarà exempt de sacrificis.

Un dels principals al·licients del film de Scott és el seu magnífic repartiment, que recupera Michael Fassbender, Guy Pearce i Noomi Rapace i hi afegeix Katherine Waterston, Callie Hernandez, Billy Crudup, Danny McBride, Carmen Ejogo, Demián Bichir i James Franco. Escrita per John Logan, l'home darrere la sèrie Penny Dreadful i Spectre, Alien: Covenant és el segon capítol d'una trilogia que espera completar el mateix Scott mentre, en paral·lel, la Fox culmina la preproducció d'una entrega, la cinquena de la saga original, dirigida per Neill Blomkamp i protagonitzada per Sigourney Weaver i Michael Biehn.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

The Cure: Anniversary 1978-2018 Live in Hyde Park

The Cure: Anniversary 1978-2018 Live in Hyde Park

The Cure, una de les millors bandes en directe, puja a l'escenari de [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Celebra amb nosaltres la revetlla del 50è aniversari de l'arribada de l'home a la lluna
Deixa el teu comentari
De Luca Guadagnino