Notícies | Cine

Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

L'últim film del director, «La forma del agua», està nominada en 10 categories als Oscars
16-02-2018 11:59
0 vots
Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

Guillermo del Toro: Les seves cinc millors pel·lícules

'La forma del agua', l'última pel·lícula de Guillermo del Toro arriba aquest divendres a la cartellera. La cinta acumula més de 10 nominacions als Oscars 2018, que se celebraran el proper 4 de març. La pel·lícula, ambientada a Baltimore el 1962, explica la història d'una jove conserge que treballa en un laboratori governamental d'alta seguretat, que entaula un vincle emocional amb una criatura humanoide-amfíbia que ha estat capturada.

La veritat és que Guillermo del Toro és un mestre del cinema de fantasia i la ciència ficció. Així ho ha demostrat en molts dels seus treballs. Repassem les seves millors obres cinematogràfiques:

Cronos (1993)
També coneguda com 'La invenció de Cronos', es tracta d'una de les primeres obres dirigides pel director. Ron Pearlman i el ja traspassat Federico Luppi encapçalen el repartiment d'aquesta barreja de terror i fantasia ambientada en l'univers dels vampirs.

La història es basa en un artefacte creat per un alquimista medieval i en l'interior es troba un insecte. Aquest, s'alimenta de sang i pot oferir l'eterna joventut. Va gaudir de magnífiques crítiques i es va endur dos guardons al festival de cinema fantàstic de Sitges.

El espinazo del diablo (2001)
Guillermo del Toro va dirigir aquesta pel·lícula espanyola que protagonitzen cares conegudes del nostre país com Eduardo Noriega o Marisa Paredes. A més va tornar a comptar amb l'argentí Federico Luppi.

Com tornaria a fer més endavant, la història transcorre poc després de finalitzar la guerra civil. Un nen de 10 anys arriba a un orfenat que acull orfes de víctimes republicanes. Amb aquest argument el realitzador va aconseguir dues nominacions als Goya.

Hellboy (2004)
Després del seu primer contacte amb el cinema de còmics, va estar al capdavant de la segona part de Blade, Guillermo del Toro va tornar a confiar en Ron Pearlman per portar a les sales a 'Hellboy'. Una crispetera pel·lícula d'acció i aventures.

Va aconseguir fer una seqüela, encara que no va tenir la rebuda esperat. En aquests moments, s'està preparant la volta del personatge amb David Harbour ( 'Stranger Things') interpretant al dimoni creat per Mike Mignola.

El laberinto del fauno (2006)
La tornada al cinema espanyol del director no va poder tenir un millor resultat. Es tracta, sens dubte, de l'obra magna de l'autor, que signa també el guió. Actors nacionals com la jove Ivana Baquero o la veterana Maribel Verdú, coincideixen en el repartiment amb intèrprets internacionals com Doug Jones, en el paper del fauno.

De nou, amb la postguerra com ambientació, però donant-li una visió fantàstica i de conte. Una nena s'assabenta que en realitat és una princesa que, per poder tornar al seu màgic regne, s'haurà d'enfrontar a tres proves diferents.

Pacific Rim (2013)
Guillermo del Toro va agafar les regnes d'aquest projecte de Hollywood en el qual unes criatures gegantines amenacen la terra. Per solucionar el problema i combatre als monstres, es dissenyen uns robots enormes, anomenats 'Jaegers'.

L'èpica ficció, protagonitzada per Charlie Hunnan i Idris Elba, tindrà aquest any una seqüela amb Steven S. DeKnight al comandament, el mexicà en les tasques de producció, i l'actor de 'Star Wars', John Boyega, encarnant al nou protagonista.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Pocoyó en cines: tu primera película
Pocoyó en cines: tu primera película

Pocoyó en cines: tu primera película

En aquesta nova aventura, el Pocoyó, la Nina, el Pato i l'Elly s'uneixen [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
El Clàssic del mes La jove Sabrina (Audrey Hepburn), filla del xofer britànic
Deixa el teu comentari
Robert Redford i Mia Farrow van protagonitzar la que potser és la més reeixida de les adaptacions