Notícies | Cine

Alicia Vikander: «És estrany veure dones protagonistes»

L'actriu sueca ha presentat a Espanya la nova pel·lícula de la saga 'Tomb Raider'
01-03-2018 17:25
0 vots
Alicia Vikander. EP

Alicia Vikander. EP

L'actriu Alicia Vikander protagonitza 'Tomb Raider', centrada en el "origen" i les "arrels" de Lara Croft, el personatge del famós videojoc que enguany compleix 22 anys. Segons ha explicat la intèrpret el motiu de la seva visita a Madrid és la presentació la pel·lícula, que s'estrenarà el proper 16 de març.

Vikander ha assenyalat durant una entrevista a Europa Press que "és estrany veure dones protagonistes", cosa que es deu al fet que només es mostra a les dones des d'una perspectiva i no tenen cabuda en històries amb personatges "fets i drets".

En aquesta ocasió, l'actriu sueca encarna Lara Croft en els seus inicis: la filla independent d'un excèntric aventurer que va desaparèixer quan ella era una adolescent. La jove de 22 anys, es busca la vida pels carrers de Londres a la recerca del seu propi camí i sembla disposada a rebutjar l'herència de l'imperi del seu pare.

"No és el personatge que esperem veure a tots. Ens embarquem en el viatge d'una jove que intenta trobar el seu lloc al món i s'endinsa en una aventura de la qual no sap com sortirà", ha explicat l'actriu.

En aquest sentit, Vikander ha assenyalat que està "cansada" que tothom faci "personatges femenins forts". "Volem personatges reals, de carn i ossos", ha emfatitzat l'actriu, que celebra els "matisos i nivells" dels personatges per poder "identificar-se".

Per això, celebra que el personatge de Lara Croft en aquesta pel·lícula "porta un guerrer dins" però mostra que "no ha trobat el seu lloc al món" i, tot i els "moments difícils", és "capaç de tenir un somriure a la cara i de recompondre ". Una cosa que segons la seva opinió és "admirable" en qualsevol persona. "Quan aconsegueix trobar el seu camí la recolzem i ens identifiquem", afegeix.

Pel que fa al fet de donar vida a una Lara Croft menys sexualitzada, Vikander creu que "el que canvia no és el personatge sinó la societat". "Els temps estan canviant i és bo que hi hagi aquesta set d'històries a les que no se'ls donava una oportunitat abans", ha manifestat la intèrpret.

#MeToo: "Perspectiva molt positiva"


Preguntada per l'abast del moviment #MeToo i els desafiaments de la dona en la indústria del cinema, Vikander ha indicat que "les històries que han sortit a la llum en els últims mesos han estat espantoses", de manera que se sent "encantada" de saber que "aquestes històries estan sortint" i que s'estan donant "passos" per assegurar que "això no tornarà a passar mai més".

No obstant, ha assenyalat que la seva "perspectiva és molt positiva" perquè el fet de romandre amb els "ulls oberts" no només canvia les converses, sinó també les coses. "He conegut més dones en els últims mesos que en tota la meva carrera. Malauradament, abans pensava que el normal era ser l'única a l'habitació", ha conclòs.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Los 50 son los nuevos 30
Los 50 son los nuevos 30
Los 50 son los nuevos 30
Los 50 son los nuevos 30
Los 50 son los nuevos 30

Los 50 son los nuevos 30

Als seus 50 anys, la Marie-Francine es veu obligada a tornar a casa dels [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Jordi Novell i Demestres Documental amb entrevistes als autors d'una desena
Deixa el teu comentari
La història real de la model internacional Waris Dirie, que a l'edat de 13 anys, quan es