Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«El gordo y el flaco»: Símbols d'una era

Jon S. Baird recrea les trajectòries de dos grans còmics del Hollywood clàssic
15-03-2019 00:13
0 vots
«El gordo y el flaco»: Símbols d'una era

«El gordo y el flaco»: Símbols d'una era

Avui en dia només els recorden els molt fans de la comèdia clàssica, però Stan Laurel i Oliver Hardy van ser uns mestres de l'humor gestual que aquí es van fer molt populars amb els sobrenoms d' El Gordo i El Flaco, en una demostració de subtilesa sense precedents. El seu humor, a banda de ser un llegat excepcional del Hollywood de l'Era Daurada, es basava en els equívocs de la comèdia d'embolics, però també presentava una inusual ració de tendresa. La pel·lícula de Jon S. Baird no és tant un biòpic tradicional d'aquests intèrprets, tot i que també s'entreté a explicar alguns dels fets més significatius de la seva vida i obra, com un homenatge al seu estil, que aconseguia sempre que t'aturessis a pensar en la dimensió moral de les seves aventures. És, al final, un viatge a la vigència del seu llegat, i és per això que no es podia escollir dos actors millors que John C. Reilly i Steve Coogan per interpretar-los: al capdavall, aquests dos actors són la demostració que el que Laurel i Hardy van representar per al gènere continua ben viu en el talent contemporani.

El Gordo y el Flaco comença quan els protagonistes s'embarquen a la que ha de ser la seva gira de comiat dels escenaris, a Gran Bretanya. Ambdós són conscients que els profunds canvis que està patint la indústria cinematogràfica ja no els deixa gaire marge per continuar triomfant, i és per això que es prenen la gira com una oportunitat per fer balanç de les seves respectives vides i carreres. Al seu costat, les seves dones, que sempre han estat un suport imprescindible, però també les primeres a patir les múltiples cares de l'èxit. A partir d'aquesta circumstància, la història va repassant algunes de les seves grans fites professionals, i també els episodis de la seva vida personal que els van marcar per sempre. Sense descuidar les tensions entre ells, algunes de les quals s'han tornat mítiques quan es parla del Hollywood clàssic.

El film està recollint molt bones crítiques arreu on s'estrena, sobretot perquè el director hi fa un esforç molt lloable per apel·lar a l'essència d'uns personatges que anaven urgits d'una reivindicació. Al costat de la parella protagonista destaquen les aportacions de Nina Arianda, Danny Huston, Bentley Kalu, Shirley Henderson i Rufus Jones.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Bel Canto. La última función
Bel Canto. La última función
Bel Canto. La última función
Bel Canto. La última función
Bel Canto. La última función

Bel Canto. La última función

Una famosa soprano viatja a un país de Sud-amèrica que roman sota una dictadura [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
¿Quin pop estem menjant? si més del 90% del que es ven no és gallec? ¿Ens enganyen? A Galícia
Deixa el teu comentari
Mostra de Cinema d'Autor Fer visibles els invisibles. Aquesta mostra projecta