Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«Rocketman»: I'm still Standing

Taron Egerton protagonitza aquesta recreació en clau de faula musical de la vida i obra d'Elton John
31-05-2019 10:51
0 vots
«Rocketman»: I'm still Standing

«Rocketman»: I'm still Standing

El projecte de portar la vida i obra d'Elton John al cinema portava uns anys en dansa, i per tant és previ al fenomen comercial que ha suposat Bohemian Rhapsody. Però és que a més aquest film produït pel mateix cantant es distancia de la història de Queen en moltíssimes altres coses, perquè defuig en tot moment la biografia a l'ús per ser un musical amb entitat pròpia.

Rocketman aprofundeix en els nombrosos elements que configuren la mitologia d'Elton John. Hi ha la seva difícil infantesa, la turmentosa relació amb el seu pare arran de la seva homosexualitat, el procés creatiu que el va portar a regalar-nos grans clàssics de la cançó popular, la relació amb qui ha estat el seu col·laborador més estret, Bernie Taupin; o els seus flirtejos amb les drogues i l'autodestrucció. Però el film de Dexter Fletcher, tot i que compta amb la supervisió del mateix cantant, no vol ser una hagiografia i ni tan sols una reivindicació gratuïta de la seva figura, sinó una faula musical que trenca amb les estructures tradicionals del gènere per reflexionar sobre els límits de la genialitat i el que hi ha de fràgil en qualsevol estrella.

Però per damunt de tot, Rocketman és un dinàmic festival de música i inventiva visual que pot agradar tant als fans de la cosa com a aquelles i aquells que sempre se l'han mirat de lluny. El mèrit és de l'ús de la banda sonora, de l'entusiasme de Fletcher i d'un esplèndid repartiment que inclou Taron Egerton (que ja va posar veu a una cançó d'Elton John, I'm still standing, al film d'animació ¡Canta!), Jamie Bell, Bryce Dallas Howard, Steven Mackintosh, Gemma Jones, Tom Bennett i Richard Madden, en el seu millor moment de popularitat gràcies a la sèrie Bodyguard.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Noche de bodas
Noche de bodas
Noche de bodas
Noche de bodas
Noche de bodas

Noche de bodas

Una núvia participa, al costat del seu marit i l'acomodada i excèntrica [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
En aquest espai projectarem pel•lícules amb temàtiques diverses i reflexionarem entorn dels
Deixa el teu comentari
Reflexionar sobre la revolució a partir del cinema: la mostra olotina que promou la simbiosi