Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«El Rey León»: El cercle de la vida

Jon Favreau firma el «remake» d'una de les pel·lícules més emblemàtiques de Disney
19-07-2019 10:48
0 vots

El 1994, El rey león va suposar un punt d'inflexió en la història de l'animació, i de Disney en particular per molts motius. Entre aquests, que agafa un motllo molt obvi però molt ben abordat (Hamlet), que mostra la mort d'un dels personatges principals amb una inesperada frontalitat (tota una generació plorant per Mufasa) i que en el seu dia va revolucionar la sonoritat de la factoria gràcies a l'score de Hans Zimmer i les cançons d'Elton John i Tim Rice.

25 anys després, en plena febrada de Disney per fer remakes dels seus clàssics animats, El Rey León torna en forma de pel·lícula hiperrealista gràcies a les mateixes tècniques que ja van convertir El libro de la selva en una notable experiència. S'hi reuneixen els citats elements que van singularitzar l'original i s'amplien algunes trames (el film dura 25 minuts més que la versió de 1994), però falta aclarir una incògnita fonamental: si el director Jon Favreau sabrà captar aquella essència tan particular que aconseguia harmonitzar tragèdia, èpica, humor i música sense que cap dels fronts quedés descompensat.

La trama és exactament la mateixa. Simba neix i de seguida és marcat com a successor de Mufasa com a rei dels animals, però el seu tiet Scar, que vol el poder per a ell, conspira per matar el monarca i condemnar Simba a l'exili. Allà aconseguirà ser el lleó que estava cridat a ser gràcies a l'ajuda de dos aliats inesperats –Timón i Pumba– i de Neela, la seva amiga d'infantesa. El repartiment de veus de la versió original compta amb Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, Keegan-Michael Key, Alfre Woodard, Eric André i James Earl Jones, que ja va ser Mufasa a la pel·lícula de 1994.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Gloria Mundi
Gloria Mundi
Gloria Mundi
Gloria Mundi
Gloria Mundi

Gloria Mundi

El Daniel surt de la presó després de molts anys de reclusió i torna a [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Teatre de Lloret - Lloret de Mar
Se rokh / Three Faces (Jafar Panahi, 2018) País: Iran. Durada: 100 min. Projecció en DCP. VOSE.