Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«Litus»: La vida després de tu

Un grup d'amics es retroba després d'un suïcidi en aquesta comèdia dramàtica de Dani de la Orden
13-09-2019 11:10
0 vots
«Litus»: La vida després de tu

«Litus»: La vida després de tu

Com gestionar el suïcidi d'una persona molt propera? Aquest és l'eix sobre el qual orbita Litus, comèdia dramàtica sobre un dels temes més complexos de visibilitzar a la nostra vida diària. El film ve firmat per Dani de la Orden, autor de cròniques sentimentals com Barcelona nit d'estiu i Barcelona nit d'hivern, però també de comèdies com El pregó o El mejor verano de mi vida.

Basada en l'obra de Marta Buchaca, que adapta ella mateixa per a la pantalla gran, la pel·lícula comença amb un grup d'amics retrobant-se després d'un cert temps per homenatjar el seu company mort, però també per provar d'entendre els motius que el van portar a prendre una decisió tan dràstica. El procés de dol, però, no només ajudarà a entendre la veritable personalitat de l'amic desaparegut, que al capdavall coneixien menys del que es pensaven, sinó a reobrir vells debats i velles ferides que són la síntesi d'ells mateixos. Litus, doncs, és una reflexió sobre els que se'n van però també i sobretot dels que es queden, de les dinàmiques d'una amistat i com la irrupció de la maduresa trastoca per sempre més la percepció que tens dels altres.

Tot plegat, dèiem, amb aires de comèdia dramàtica, molt basada en el diàleg i l'atenció al matís sense perdre de vista el poder simbòlic de cada personatge. És per això que Litus deu tant a la solvència del text com al carisma del seu esplèndid repartiment, encapçalat per Marta Nieto, Adrián Lastra, Miquel Fernández, Belén Cuesta, Álex García, Jorge Cabrera, José Manuel Valdés i Quim Gutiérrez. Les pel·lícules sobre grups d'amics són un gènere en si mateix i no hi ha dubte que Litus presenta candidatura a ser de les que guanyen enters amb el pas del temps.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

A dos metros de ti
A dos metros de ti
A dos metros de ti
A dos metros de ti
A dos metros de ti

A dos metros de ti

Stella Grant és una adolescent de disset anys normal i corrent: viu enganxada [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Projecció emmarcada en el cicle El documental del mes CINEMA DOCUMENTAL
Deixa el teu comentari
Pati de l'Escola La Vila - Palamós
Divendres, al pati de l'Escola La Vila, nova sessió de cinema a la fresca amb la projecció