Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«Litus»: La vida després de tu

Un grup d'amics es retroba després d'un suïcidi en aquesta comèdia dramàtica de Dani de la Orden
13-09-2019 11:10
0 vots
«Litus»: La vida després de tu

«Litus»: La vida després de tu

Com gestionar el suïcidi d'una persona molt propera? Aquest és l'eix sobre el qual orbita Litus, comèdia dramàtica sobre un dels temes més complexos de visibilitzar a la nostra vida diària. El film ve firmat per Dani de la Orden, autor de cròniques sentimentals com Barcelona nit d'estiu i Barcelona nit d'hivern, però també de comèdies com El pregó o El mejor verano de mi vida.

Basada en l'obra de Marta Buchaca, que adapta ella mateixa per a la pantalla gran, la pel·lícula comença amb un grup d'amics retrobant-se després d'un cert temps per homenatjar el seu company mort, però també per provar d'entendre els motius que el van portar a prendre una decisió tan dràstica. El procés de dol, però, no només ajudarà a entendre la veritable personalitat de l'amic desaparegut, que al capdavall coneixien menys del que es pensaven, sinó a reobrir vells debats i velles ferides que són la síntesi d'ells mateixos. Litus, doncs, és una reflexió sobre els que se'n van però també i sobretot dels que es queden, de les dinàmiques d'una amistat i com la irrupció de la maduresa trastoca per sempre més la percepció que tens dels altres.

Tot plegat, dèiem, amb aires de comèdia dramàtica, molt basada en el diàleg i l'atenció al matís sense perdre de vista el poder simbòlic de cada personatge. És per això que Litus deu tant a la solvència del text com al carisma del seu esplèndid repartiment, encapçalat per Marta Nieto, Adrián Lastra, Miquel Fernández, Belén Cuesta, Álex García, Jorge Cabrera, José Manuel Valdés i Quim Gutiérrez. Les pel·lícules sobre grups d'amics són un gènere en si mateix i no hi ha dubte que Litus presenta candidatura a ser de les que guanyen enters amb el pas del temps.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

La inocencia
La inocencia
La inocencia
La inocencia
La inocencia

La inocencia

La Lis és una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i escapar [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Descripció Basada amb la novel·la 'La nit de la Usina' d'Eduard
Deixa el teu comentari
Teatre de Lloret - Lloret de Mar
SINOPSI: La Sara sempre ha estat sola. Té 22 anys, un nadó i el seu desig és