Notícies | Cine

Saps quin és el major fracàs de la història del cinema?

Hi ha una sèrie de títols que no van respondre les seves expectatives de facturació
18-09-2019 10:15
0 vots
Espectadors en una sala de cinema. SHUTTERSTOCK

Espectadors en una sala de cinema. SHUTTERSTOCK

La història de Hollywood està plena d'importants fracassos tant de crítica com de públic. Des dels temps de Cleopatra amb Elisabeth Taylor, que en el seu moment va ser la pel·lícula més cara de la història, fins als recents fiascos de DC, molts supòsits èxits van acabar punxant a taquilla. Però, quin ha estat el més gran de tots?

A dia d'avui és més fàcil pensar en quines pel·lícules han estat les més taquilleres de la història, amb Star Wars, Avatar i més recentment la imparable Vengadores: Endgame al capdavant. Però d'indubtables fracassos també n'hi ha hagut. I hi ha un film en concret que té el nº1. Per saber fins a quin punt una pel·lícula té èxit o no a taquilla cal tenir en compte diversos factors. D'una banda, hi ha el pressupost de producció, que és el que realment ha costat la pel·lícula. De l'altra, la recaptació en taquilla a nivell global, el valor net dels beneficis. I, finalment, cal tenir en compte la inflació dels preus.

D'aquesta manera, Cleopatra, de 1963, que en el seu dia va costar 44 milions de dòlars, va recaptar 57,8 milions, que equivalen a uns 480 milions a dia d'avui. Xifres que queden molt lluny de la porta del cel, un dels fracassos més sonats del cinema. Va suposar una pèrdua per a United Artists de 128 milions de dòlars que va portar l'estudi a la fallida .

Fracàs de Disney


I, no obstant això, aquestes dades no son res res en comparació amb el gran fiasco que va resultar el 2012 la pel·lícula de John Carter per Disney, que actualment és el major fracàs del cinema. El film va costar un total de 263.700.000 milions de dòlars, més almenys 100 milions per màrqueting, i només va aconseguir recaptar 284 milions de dòlars, aproximadament la meitat del que es considera el punt d'equilibri. En total, gairebé 200 milions de dòlars de pèrdua per a la factoria.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook