Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«Día de lluvia en Nueva York»: L'amor i el clima

10-10-2019 22:14
0 vots

Controvèrsies sobre la seva vida personal a banda, el cinema de Woody Allen fa un temps que està estancat en una sort de bucle perceptiu. No fa pel·lícules dolentes, al contrari, perquè la immensa majoria de les que ha estrenat en els darrers anys mantenen un cert llistó, però cap d'elles acaba de trobar unanimitat entre el públic ni acaba de transcendir més enllà del moment de la seva estrena. És injust, perquè hi ha qui defensa que no fa cap gran pel·lícula des de Blue Jasmine, però no es poden menystenir joies com Wonder Wheel o la infravalorada Irrational Man.

Amb Día de lluvia en Nueva York sembla voler apel·lar a una de les seves facetes més enyorades, la del cineasta que combina les seves fixacions habituals amb una concepció més clàssica de la comèdia romàntica. L'aposta segurament li sortirà millor en termes comercials (la tan qüestionada Vicky Cristina Barcelona, per exemple, és un dels títols que millor li ha rendit a les taquilles) però també li està costant les pitjors crítiques des de A Roma con amor. El motiu el podem trobar en els aires de lleugeresa de la història (que, dit sigui d'una passada, acaba essent el de menys) però sobretot en el fet que es tracta d'una gran i poc dissimulada autocita. És Allen volent-se assemblar a ell mateix, i només ho aconsegueix a estones.

Tot plegat, però, no treu que una pel·lícula fallida d'Allen no sigui força millor que la majoria de comèdies que s'estrenen el seu mateix any. El plantejament de Día de lluvia en Nueva York està perfectament resumit en el seu títol: a partir de dos personatges que arriben a Manhattan per passar-hi el cap de setmana, assistim a un joc d'encontres i desencontres sentimentals marcats per la climatologia i les expectatives. Rodada amb l'estil auster marca de la casa i redimida per alguns diàlegs realment enginyosos, la cinta destaca per un extraordinari repartiment encapçalat per Timothée Chalamet (que ja es prepara per rodar la seqüela de Call me by your name), Elle Fanning, Selena Gomez, Annaleigh Ashford, Rebecca Hall, Diego Luna, Suki Waterhouse, Liev Schreiber, Kelly Rohrbach, Cherry Jones i Jude Law.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
- Ripoll
L'èxit de Queen, creació de Freddy Mercury, considerada una de les cançons més escoltades