Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«Le Mans 66»: La importància de guanyar

Matt Damon i Christian Bale recreen la rivalitat entre Ford i Ferrari
18-11-2019 11:26
0 vots
«Le Mans 66»: La importància de guanyar

«Le Mans 66»: La importància de guanyar

Les pel·lícules sobre competicions automobilístiques són un gènere en si mateix: des de Grand Prix fins a Rush, passant per Días de trueno, ja ens han donat unes quantes alegries. Ara també hi podem incloure Le Mans '66, una magnífica recreació de la rivalitat entre Ford i Ferrari per ser els més ràpids del món.

Les bones pel·lícules sobre curses de cotxes alternen l'espectacularitat pròpia de les competicions amb una bona descripció de personatges, les sinèrgies dels quals acaben sent el veritable motor de la història. Le Mans '66 no és una excepció: al llarg de les seves dues hores i mitja inclou un bon grapat de curses memorables rodades amb un gran sentit de la planificació, però el que l'acaba convertint en una pel·lícula excel·lent és l'acurada reconstrucció de la rivalitat entre els protagonistes i la mirada a un món que, en el fons, simbolitza la nostra percepció col·lectiva de victòries i derrotes. El que també fa brillar aquest film sobre la construcció d'un vehicle que permeti abatre el contrari és la seva voluntat d'assemblar-se als clàssics, ja que les seves imatges transpiren un rigor dramàtic poc habitual.

Tot això es deu al talent del director James Mangold, que en títols com Copland o Logan ja va demostrar del que és capaç quan es posa a reivindicar les formes clàssiques dels gèneres, però també a un esplèndid repartiment encapçalat per Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Noah Jupe, Josh Lucas, Tracy Letts, JJ Feild, Ray McKinnon i Caitriona Balfe, la protagonista de la sèrie Outlander. Le Mans '66 està rebent molt bones crítiques als Estats Units i ja se la contempla com una possible candidata als Oscars.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

Trolls 2: Gira mundial
Trolls 2: Gira mundial
Trolls 2: Gira mundial
Trolls 2: Gira mundial
Trolls 2: Gira mundial

Trolls 2: Gira mundial

La Poppy i el Branch descobreixen que la seva tribu de Trolls és només [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Projeccions contínues d'imatges d'arxiu En la línia iniciada ja en les
Deixa el teu comentari
Cinemes Albeniz Plaça - Girona
Cicle FilmoTeca: Nicholas Ray Jim Wilson és un policia violent, amargat per