Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«1917»: Travessia per l'infern

El cineasta britànic Sam Mendes dirigeix aquest enlluernador exercici de suspens ambientat en la Primera Guerra Mundial
13-01-2020 09:18
0 vots
«1917»: Travessia per l'infern

«1917»: Travessia per l'infern

La carrera de Sam Mendes ha estat un temps dedicada a James Bond, al qual ha regalat les seves dues millors pel·lícules. Amb 1917 torna a demostrar que és un dels cineastes més versàtils de la seva generació amb un exercici de suspens ambientat a la Primera Guerra Mundial que acaba de rebre els Globus d'Or a millor pel·lícula i director.

La història comença quan dos joves soldats britànics reben una missió gairebé suïcida: travessar les línies enemigues contra rellotge per avisar una unitat que està a punt de caure en una emboscada. El germà d'un dels nois és una de les potencials víctimes de l'atac i, per això, malgrat ser conscients que és pràcticament impossible que ho aconsegueixin, inicien el viatge. La travessia posarà a prova la seva lleialtat i instint de supervivència, però sobretot els emmiralla en els horrors d'una guerra de la qual ja no recorden els veritables motius.

Escrita pel mateix Sam Mendes amb Krysty Wilson-Cairns, una habitual de la sèrie Penny Dreadful, 1917 enlluerna pel seu virtuosisme formal i la capacitat de Mendes per aglutinar acció, melodrama i denúncia sense que cap dels fronts perdi mai el seu poder de suggestió. El pes de la funció recau en dos desconeguts plens de talent, George MacKay i Dean-Charles Chapman, però el film també destaca per un brillant planter de secundaris que inclou Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Colin Firth i Andrew Scott. Atenció a la fotografia del veterà Roger Deakins, que hi torna a demostrar que és un dels millors professionals de la imatge que hi ha actualment a Hollywood.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

La caza
La caza
La caza
La caza
La caza

La caza

Dotze estranys es desperten a la clariana d'un bosc. No saben on són [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Cinema a la fresca 'El vicio del poder' d'Adam McKay
Deixa el teu comentari
- Ripoll
Cinema a la fresca. "Campeones"