Notícies | Cine

Cinema. Estrenes

«Jojo Rabit»: Sobreviure a Hitler

Taika Waititi porta al cinema l'arriscada novel·la de Christine Leunens
17-01-2020 13:11
0 vots
«Jojo Rabit»: Sobreviure a Hitler

«Jojo Rabit»: Sobreviure a Hitler

La novel·la Jojo Rabbit planteja una idea tan insòlita com arriscada: un retrat de l'Alemanya nazi des de la perspectiva d'un nen que té Hitler com a amic imaginari. Ara s'estrena la seva adaptació cinematogràfica de la mà de Taika Waititi, autor de Lo que hacemos en las sombras i Thor: Ragnarok, i un dels talents més singulars del Hollywood actual.

El Jojo del títol és un nen alemany que viu amb la seva mare en plena Segona Guerra Mundial i que milita a les joventuts nazis per convertir-se en un soldat com el seu pare, desaparegut al camp de batalla. Jojo comenta tot el que li passa pel cap amb Adolf Hitler, el seu ocurrent amic imaginari. Després d'un accident amb una granada, es veu obligat a passar moltes hores a casa seva i acaba descobrint que la seva mare, una activista que no està gens d'acord amb la deriva del seu país, amaga una adolescent jueva a les golfes. Passat l'impacte inicial, Jojo i la noia comencen a teixir una tensa però sòlida complicitat.

Waititi obra el miracle de fer una pel·lícula tan divertida com colpidora, capaç de passar del més absurd dels humors (la majoria d'intervencions de Hitler, interpretat per ell mateix, són per caure d'esquena) a la més dura de les situacions sense perdre de vista les emocions i matisos dels personatges. Una de les claus de Jojo Rabbit és el talent de tot el seu planter d'intèrprets, encapçalat per Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Alfie Allen, Stephen Merchant, Archie Yates i una Scarlett Johansson absolutament inoblidable. Atenció a l'esplèndida banda sonora de Michael Giacchino, que hi torna a demostrar que és un dels millors compositors en actiu.

Consulta la cartellera aquí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Fotos de cine

You Go to My Head
You Go to My Head
You Go to My Head
You Go to My Head
You Go to My Head

You Go to My Head

En un desolat tram del Sàhara, un misteriós accident de cotxe deixa una [..]

Prev
Next

Suggeriments ...

Deixa el teu comentari
Teatre de Lloret - Lloret de Mar
SINOPSI: Bretanya francesa, 1770. La Marianne és una pintora que ha de fer el
Deixa el teu comentari
Documental que recrea la travessa de Jacint Verdaguer Projecció organitzada