Notícies | Gastronomia

Escòcia, Catalunya i Joan Roca

La girella és una preparació del Pallars i l'Alta Ribagorça, una mena d'embotit o farcit a base de xai, que té molta semblança amb una elaboració típicament escocesa, el «haggis»; en la seva reinterpretació de la cuina catalana, els germans R

Un pastitsio, timbal de macarrons molt popular a Grècia

Pastissos i timbals de pasta

A Grècia i a Itàlia hi ha diferents preparacions de pasta al forn, algunes de les quals tenen origen romà i s'han mantingut al llarg de la història, passant pel Renaixement i arribant a la cuina moderna

Un pa d'hamburguesa de color negre.

El menjar negre, l'última tendència a Instagram

La moda de tenyir els aliments amb carbó activat té adeptes i també detractors

Un plat de pierogi, pastissets farcits de procedència eslava

Pastissets farcits

El «börek» i el «pierogi» són dos exemples d'unes elaboracions que són generals a tota la Mediterrània, fins als països eslaus, i que admeten una enorme varietat de farciments, entre els quals n'hi ha de dolços

Un deliciós plat d'arròs.

Les claus definitives perquè l'arròs et quedi perfecte

Trobar el seu punt de cocció és fàcil si segueixes el procediment adequat

Creps deliciosos.

El truc definitiu per preparar uns creps de 10

Descobreix la forma més senzilla, ràpida i neta per preparar aquest plat tan versàtil

Una nena menjant peix.

Receptes perquè els nens mengin peix

Hi ha alguns plats que convertiran aquest ingredient en un dels més atractius

El xef Joan Roca es reconeix fascinat amb la gastronomia mexicana

El xef Joan Roca es reconeix fascinat amb la gastronomia mexicana

Joan Roca, ha confessat sentir-se fascinat amb la gastronomia mexicana i ha reconegut que no deixa de sorprendre'l cada vegada que visita aquest país.

Mandonguilles casolanes.

Trucs perquè les mandonguilles casolanes tinguin una forma perfecta

L'elaboració d'aquest tradicional plat de carn serà més senzilla amb els següents elements

Receptes amb verdures congelades

Tres receptes ràpides i sanes amb verdures congelades

Aquests aliments es poden introduir en la majoria de plats, aportant-los així nombrosos nutrients

El còctel més clàssic

El Martini sec és un combinat mític i llegendari que està considerat, alhora, com el més selecte de tots: de fet, malgrat la seva aparent senzillesa, és el de més difícil i subtil realització per part d'un bàrman

Aprèn a preparar una ensaladilla russa baixa en calories.

Dos trucs infal·libles per fer una ensaladilla russa baixa en calories

Descobreix com aconseguir un plat més 'light' sense renunciar al seu autèntic sabor

Catalunya, terra de croissants

Catalunya és una referència en el ram de la brioxeria, i els croissants hi són molt populars, com ho són els xurros a Espanya

Així de deliciós et quedarà.

Bescuit de cacau i galetes al microones: un deliciós pastís en 15 minuts

Una recepta perfecta per sorprendre els convidats en poc temps i amb ingredients que tens a casa

Imatge del pastís de peix.

Pastís de peix al microones: una recepta sana i ràpida

El peix és un dels aliments que més bé queda fet al microones, però és important vigilar la seva cocció

Postres de llet

Els antics eren molt aficionats a les postres làctiques i en feien cremes, una mena de flams i púdings, llet fregida, i tota mena de pastissos; aquesta preferència va continuar a l'Edat Mitjana i s'ha mantingut fins al present

Mona de xocolata casolana.

Vols aprendre a fer una mona de Pasqua casolana?

Totes les claus per elaborar una deliciosa mona en sis senzills passos

Exemples dels entrants escandinaus anomenats smorrebrod, que acostumen a menjar-se com un plat únic

Grans aperitius

Pernil ibèric, anxoves salades o en oli, foie gras, ostres, marisc i embotits són alguns dels aperitius més populars a la península Ibèrica, molt diferents dels dels països escandinaus, que formen àpats sencers

El bacallà, estrella de la setmana santa.

Tres receptes amb bacallà ideals per preparar durant la Quaresma

Aquest ingredient és un dels més utilitzats en els plats més tradicionals de la Setmana Santa

La mortadel·la està elaborada amb carn de porc finament picada i condimentada amb espècies

Mortadel·la i catalana

Són dos embotits molt típics d'Itàlia i de Catalunya, respectivament, i que tenen notables semblances; tots dos són suaus i aromàtics, estan elaborats amb parts nobles del porc i són excel·lents en entrepans

1 2  >

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...