Notícies | Gastronomía

Castanyes: torrades o en forma de puré

03-11-2014 11:45
0 vots
 Arxiu

Arxiu

Les castanyes són una fruita seca d'alt valor energètic, rica en vitamines i baixa en greixos. Una deliciosa manera de menjar-les és fer-les torrades al foc en una paella foradada o al forn. En primer lloc, les posem en remull perquè així s'elimina la pell més fàcilment a l'hora de pelar-les. Després, fem un tall a la part de la panxa de les castanyes per evitar que explotin. A continuació introduïm les castanyes al forn o al foc i les anem vigilant perquè es vagin torrant sense cremar-se, tot remenant de tant en tant. Sabrem que estan al punt quan s'hagin obert una mica per la part del tall que havíem fet. Llavores traiem les castanyes del foc i les emboliquem amb un drap de cotó perque no perdein l'escalfor.

Una altra manera de menjar-les és en forma de puré i també són aptes per preparar el famós marron glacé, dolç típic de França, elaborat amb castanyes de màxima qualitat i clara d'ou.

Les úniques precaucions que s'han de prendre amb les castanyes és mastegar-les bé i ensalivar-les bé, ja que si no és així poden arribar fragments no digerits al budell gruixut i produir flatulència. Les persones amb sobrepès i els diabètics les han de consumir amb precaució per la seva riquesa en hidrats de carboni, que les fan altament energètiques.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...