Les castanyes són una fruita seca d´alt valor energètic, rica en vitamines i baixa en greixos. Una deliciosa manera de menjar-les és fer-les torrades al foc en una paella foradada o al forn. En primer lloc, les posem en remull perquè així s´elimina la pell més fàcilment a l´hora de pelar-les. Després, fem un tall a la part de la panxa de les castanyes per evitar que explotin. A continuació introduïm les castanyes al forn o al foc i les anem vigilant perquè es vagin torrant sense cremar-se, tot remenant de tant en tant. Sabrem que estan al punt quan s´hagin obert una mica per la part del tall que havíem fet. Llavores traiem les castanyes del foc i les emboliquem amb un drap de cotó perque no perdein l´escalfor.

Una altra manera de menjar-les és en forma de puré i també són aptes per preparar el famós marron glacé, dolç típic de França, elaborat amb castanyes de màxima qualitat i clara d´ou.

Les úniques precaucions que s´han de prendre amb les castanyes és mastegar-les bé i ensalivar-les bé, ja que si no és així poden arribar fragments no digerits al budell gruixut i produir flatulència. Les persones amb sobrepès i els diabètics les han de consumir amb precaució per la seva riquesa en hidrats de carboni, que les fan altament energètiques.