Notícies | Gastronomía

L'alvocat, el gran aliat de la cuina

Les múltiples virtuts d'aquest fruit mexicà fan que cada dia tingui més adeptes
0 vots
 Getty Images

Getty Images

Els britànics estan canviat les taronges i les pomes pel alvocat. En aquesta popularització té molt a veure la famosa presentadora i xef Nigella Lawson, fan confessa de la torrada amb alvocat. Les múltiples virtuts d'aquest fruit mexicà que també es conrea a Espanya fan que cada dia tingui més adeptes a tot el món.

Font de magnesi i potassi


"Conté un 72% d'aigua, un 15% de greix, un 6% de fibra i un 0,2% de sucres. Es tracta d'un aliment sense colesterol que aporta gran quantitat de magnesi i potassi, és pobre en sodi i conté vitamines E i K ", explica Emilio Martínez de Victoria, catedràtic de Fisiologia de la Universitat de Granada.


Apropiat per a una dieta equilibrada


Diverses publicacions científiques posen de manifest el paper de l'alvocat en una dieta equilibrada, ja que ajuda a prevenir malalties cardiovasculars i hipertensió. Si ens fixem en el seu alt contingut gras, afegeix Martínez de Victoria, l'alvocat té una aportació calòrica mitjà i un alt percentatge d'aigua. La ració habitual és de mig fruit (uns 70 grams) i el total de calories que aporta és de 119. El seu consum habitual en una dieta rica en fruites i verdures incrementa la sacietat després del dinar i disminueix el desig de picar entre hores.

A la cuina


A més del ja clàssic guacamole (a força d'alvocat, tomàquet, ceba, suc de llima, Xile, coriandre i sal) o amb torrades, l'alvocat pot ser un gran aliat a la cuina: es pot usar des en salses per a pasta fins combinat amb carn o peix o en un gaspatxo refrescant.


'La mantega dels pobres'

El crític gastronòmic Fernando Roda compte al alvocat. La fruita de les Índies Occidentals que va captivar el sud d'Espanya que l'alvocat (Persea americana) és anomenat "mantega dels pobres" al nord de Colòmbia i al sud de Mèxic i que és un fruit amb forma de pera, closca corchosa i tacte rugós, que pot ser de color olivaci, morat o negre segons la seva varietat. La polpa és el comestible, i té un gran os central.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...