Notícies | Gastronomía

Receptes fresques: Pastís d'estiu

Prepara aquest deliciós plat i sorprèn a tota la família en les excursions d'aquestes vacances
21-07-2017 14:34
0 vots
Imatge del sandvitx. Getty Images

Imatge del sandvitx. Getty Images

En aquesta època de l'any les excursions a la muntanya o els dies a la platja són més que habituals. Moments perfectes per passar temps amb la família i amics, però el problema arriba a l'hora de decidir què menjar. La millor opció per a una d'aquestes escapades és portar el menjar de casa, però moltes vegades això suposa també algun que altre maldecap.

A l'estiu busquem productes frescos, fàcils de transportar i que no es facin malbé amb el sol. Et presentem el pastís d'estiu. Havies sentit parlar d'ell? Es tracta d'un 'pastís' compost per diversos pisos de pa de motlle en els quals podem anar incorporant els ingredients que més t'agradin: pernil dolç, formatge, cogombres, tomàquet, enciam o olives.

Descobreix com fer uns d'aquests 'súper-sandvitxos' d'una forma ràpida i senzilla. A més, un sol tros t'atiparà, és fàcil portar a qualsevol costat i de repartir. T'ensenyem una possible opció, però pots preparar un pastís fred com aquest amb els ingredients que més t'agradin.

Ingredients (al gust):

  • Pa de motlle
  • Salsa de tomàquet
  • Pernil cuit
  • Formatge
  • Enciam
  • Tonyina en oli
  • Maionesa
  • 4 ous durs
  • 5 pebrots del piquillo rostits
  • 6 olives sense os

Preparació:
  • Coure els ous durs, deixar refredar-los i ratllar-los.
  • Rentar, escórrer i tallar l'enciam en juliana.
  • Tallar tires rectangulars dels pebrots del piquillo per decorar (pots decorar el teu pastís com més t'agradi, això és només una opció).
  • Escórrer l'oli de la tonyina i de les anxoves.
  • Folrar l'interior d'un motlle rectangular amb paper film perquè sigui més senzill.
  • Col · locar al fons del recipient una capa de pa de motlle, untar amb salsa de tomàquet i cobrir amb enciam.
  • Afegir la tonyina per sobre.
  • Untar unes llesques de pa amb la maionesa i col·locar-les cap per avall sobre la tonyina.
  • Posar sobre d'aquesta nova capa el pernil cuit, el formatge i l'ou dur ratllat.
  • A sobre col·locarem una altra capa de pans untada amb maionesa.
  • Cobrir amb paper film i deixar refredar a la nevera
  • Quan aquest es refredi, treure de la nevera i desemmotllar en una safata.
  • Retirar el paper film.
  • Untar la superfície i els costats del pastís amb maionesa.
  • Decorar al gust amb olives, enciam, pebrots o el que més ens vingui de gust.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...