Notícies | Gastronomía

Recepta casolana per fer un Tortell de Reis

Elabora el dolç amb el qual es dóna la benvinguda als Reis Mags i s'acomiada el Nadal
27-12-2017 15:53
0 vots
Aprèn a preparar aquesta delícia. Getty Images

Aprèn a preparar aquesta delícia. Getty Images

Arriba el dia de Reis i amb ell una de les tradicions més familiars del Nadal, el Tortell de Reis. Es tracta d'un dolç que amaga sorpreses i que destaca pel seu farciment.

El Tortell de Reis és el dolç amb el que s'acomiada el Nadal. Hi ha múltiples formes d'elaborar-lo: amb o sense crema, amb fruita gebrada, farcit de tòfona, trufa...

En aquesta ocasió us proposem una recepta fàcil de tortell de Reis en què substituïm el tradicional «bollo» de massa per pasta de full.

Recepta fàcil de tortell de reis

Ingredients per a 4 persones:

1/2 kg de farina, 300 g de mantega, 100 g d'ametlla mòlta, 1 ou, sal, 1 sorpresa.

Preparació:

El dia abans s'ha d'elaborar la massa -també pot ser congelada-. Per a fer-ho es tamisa la farina sobre la taula donant-li forma de volcà; al centre es tira un quart de litre d'aigua, una mica de sal i 75 grams de mantega lleugerament estovada; la massa es treballa, es modela una bola i es deixa reposar durant una hora en un lloc fresc.

Després del repòs, s'estén la massa en forma de cercle amb un gruix de dos centímetres; a sobre, es posa la resta de la mantega, es doblega en quatre parts, s'estén en forma de rectangle i es deixa reposar en un lloc fresc durant 20 minuts; després, s'estén en l'altre sentit i es deixa reposar de nou; finalment, es modela una bola, es fica en una bossa de plàstic i s'introdueix a la nevera.

En el moment de preparar el tortell de reis amb aquesta recepta, s'afegeixen a la massa les ametlles mòltes i es treballa aixafant amb el corró fins a acabar modelant una rosca d'uns vuit mil·límetres de gruix; després, se li donen uns petits talls a les vores i s'introdueix la sorpresa.

Es col·loca el tortell de reis en una safata de forn humitejada, es pinta amb ou batut i s'enforna a temperatura mitjana durant 20 minuts o fins que adquireixi color daurat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...