El sushi és un dels plats japonesos més coneguts i de moda a tot el món. Malgrat la seva aparent complexitat, es tracta d'una recepta fàcil de preparar. Aquest plat basat en arròs, s'acompanya en general amb peix cru o fumat (truita o salmó), sèsam, vinagre d'arròs, sucre, sal i altres ingredients com mariscs. Encara que normalment s'associa amb el peix i el marisc, també pot portar qualsevol altre acompanyant, com verdures o ou.

Si t'agrada el sushi i vols impressionar als teus amics i familiars amb aquesta recepta japonesa, no deixis passar aquests 5 trucs per semblar un expert:

1. L'arròs

A primera vista l'arròs del sushi pot semblar arròs blanc normal, però, per a l'elaboració d'aquest plat es necessita un tipus d'arròs específic. Es diu arròs glutinós i es pot trobar a les grans superfícies, així com en botigues gourmet i llocs especialitzats en menjar japonès. No obstant, si no trobes aquest tipus d'arròs pots substituir-lo per arròs bomba.

2. Enrotllar el sushi

El pas més complicat en l'elaboració del sushi és el d'enrotllar les peces amb l'estoreta. Per facilitar-te la tasca, el millor és que col·loquis una mica de paper film sobre i el roll lliscarà de forma perfecta.

3. Com fer un roll

Utilitzar una làmina de nori amb el seu costat aspre cap amunt i escampar una bola d'arròs a la part superior. Cal assegurar-se que l'arròs cobreix la làmina de nori uniformement abans de col·locar els ingredients de farciment en una línia. És molt important prémer el rotllo per evitar que els ingredients caiguin en el moment de tallar-lo. Finalment, després de deixar reposar el rotllo durant un minut, s'ha de tallar amb un ganivet esmolat i mullat.

4. La soja, el wasabi i el gingebre

La salsa de soja, el wasabi o pasta de rave picant i el gingebre confitat són els complements fonamentals del sushi. A les taules sempre hi ha petites salseres amb les que s'omple una mica en cada bol individual. I es mulla la peça de sushi abans de menjar-la... però compte, que s'ha de mullar el peix i no l'arròs.

5. Com es menja el sushi

S'ha d'evitar l'ús d'estris metàl·lics com forquilles, culleres o pinces, ja que els mateixos alterarien el sabor del menjar. Per tant has de fer servir escuradents. I si no se't dóna bé, tranquil! Les normes permeten menjar-lo

directament amb la mà i d'un mos.