De cara a l'estiu busquem cuidar la nostra dieta amb una alimentació lleugera i baixa en greixos per tal de mantenir la nostra línia i lluir el nostre cos en aquesta època de sol i platja. Però evitar calories no és sinònim de renunciar a la bon menjar. Per això, et proposem aquestes tres receptes baixes en greixos per passar un bon estiu gaudint dels millors plats.
Lluç al vapor amb verdures
Ingredients
- 4 supremes de lluç
- 4 carxofes
- 1 llimona
- 400 g de carbassa
- 200 g de mongetes tendres
- 200 g de cols de Brussel·les
- Uns brots de bròquil
- 4 grans d'all
- Pebre vermell de la Vera
- Oli d'oliva i sal
Preparació
Filetejar el lluç, retirant les espines i la pell. Neteja bé les verdures per després trossejar-les. Posa-ho tot al vapor durant uns 10 minuts i afegint-li unes làmines d'all ofegades, el teu plat quedarà deliciós.
Pit de pollastre a la llimona
Ingredients
- 2 pits de pollastre
- 3 patates
- 1 llimona
- 2 alls
- Pebre negre
- Oli d'oliva i sal
Preparació
El primer pas és filetejar els pits, per després macerar amb llimona i alls picats. Paral·lelament, tallar les patates en mode forner i posar-les en una font al forn a 200 graus, juntament amb la maceració. En darrer lloc, introduir els pits en mode graella.
Papillote de bacallà amb verdures
Ingredients
- 4 porcions de llom de bacallà fresc o dessalat
- 2 pastanagues
- 300 g de mongetes verdes planes
- 2 patates grans
- 1 gra d'all
- 1 branqueta de farigola
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
Preparació
Tallar les mongetes, les pastanagues i les patates i disposar-les en capes superposades en una font per al forn. Afegir una mica d'all picat i salpebreu tot. Mentrestant, preescalfa el forn a 200 graus i prepara les làmines de peix per finalment enfornar.