De cara a l'estiu busquem cuidar la nostra dieta amb una alimentació lleugera i baixa en greixos per tal de mantenir la nostra línia i lluir el nostre cos en aquesta època de sol i platja. Però evitar calories no és sinònim de renunciar a la bon menjar. Per això, et proposem aquestes tres receptes baixes en greixos per passar un bon estiu gaudint dels millors plats.

Lluç al vapor amb verdures

Ingredients

- 4 supremes de lluç

- 4 carxofes

- 1 llimona

- 400 g de carbassa

- 200 g de mongetes tendres

- 200 g de cols de Brussel·les

- Uns brots de bròquil

- 4 grans d'all

- Pebre vermell de la Vera

- Oli d'oliva i sal

Preparació

Filetejar el lluç, retirant les espines i la pell. Neteja bé les verdures per després trossejar-les. Posa-ho tot al vapor durant uns 10 minuts i afegint-li unes làmines d'all ofegades, el teu plat quedarà deliciós.

Pit de pollastre a la llimona

Ingredients

- 2 pits de pollastre

- 3 patates

- 1 llimona

- 2 alls

- Pebre negre

- Oli d'oliva i sal

Preparació

El primer pas és filetejar els pits, per després macerar amb llimona i alls picats. Paral·lelament, tallar les patates en mode forner i posar-les en una font al forn a 200 graus, juntament amb la maceració. En darrer lloc, introduir els pits en mode graella.

Papillote de bacallà amb verdures

Ingredients

- 4 porcions de llom de bacallà fresc o dessalat

- 2 pastanagues

- 300 g de mongetes verdes planes

- 2 patates grans

- 1 gra d'all

- 1 branqueta de farigola

- Oli d'oliva

- Sal i pebre

Preparació

Tallar les mongetes, les pastanagues i les patates i disposar-les en capes superposades en una font per al forn. Afegir una mica d'all picat i salpebreu tot. Mentrestant, preescalfa el forn a 200 graus i prepara les làmines de peix per finalment enfornar.