Notícies | Gastronomía

Tres plats sans per compensar els excessos de l'estiu

Des de tallarines de carbassó fins a una lasanya de peix i verdures baixa en calories
03-09-2018 09:10
0 vots
Tallarines de carabassó. Getty Images

Tallarines de carabassó. Getty Images

Arriba setembre i amb ell el comiat de l'estiu. Si en les ultimes setmanes la teva dieta s'ha basat en tapes i cerveses del xiringuito, saborosos gelats i diverses barbacoes a la setmana, amb la tornada a la rutina arriba l'hora de marcar-te uns hàbits d'alimentació més saludables i de compensar els excessos comesos durant les vacances. A continuació, et deixem tres plats que t'ajudaran a perdre els quilos que hagis pogut agafar de més:

Tallarines de carbassó amb gambes

Ingredients:

-2 carabassons
-150 grams de gambes cuites
-Oli d'oliva
-All
-Julivert
-Sal

Tallarines de carbassó amb gambes, pas a pas:

-Renta els carbassons i amb un ratllador talla'ls en tires fines, rebutjant la part amb llavors.
-Posa una cullerada d'oli en una paella i quan estigui calent afegeix-hi l'all picat.
-Quan es comenci a daurar, afegeix la gambes i cuina-les durant 2 minuts.
-Passat aquest temps tira les tallarines de carbassó i el julivert. En 5 minuts treu-ho, afegeix una mica de sal i emplata.

Lasanya freda de tonyina

Ingredients:

-Una dotzena de plaques de lasanya
-500 grams de llom tonyina
-1 ceba
-2 albergínies
-2 pebrots vermells
-100 grams de formatge fresc
-Julivert
-Oli d'oliva
-Vinagre de Jerez
-All
-Pebre negre

Lasanya freda de tonyina, pas a pas:

-Escalfa durant 10 minuts l'oli, el vinagre, els alls, i el pebre en una cassola.
-Talla la tonyina a daus i aboca-la a la cassola perquè es cogui durant 5 minuts.
-Deixa-ho refredar durant 24 hores a la nevera.
-Introdueix al forn a 200 graus la ceba, els pebrots i les albergínies, netejades i pelades prèviament.
-Cou les plaques de pasta en abundant aigua.
-Barreja la tonyina amb les verdures rostida i amb el formatge tallat a daus.
-Monta la lasanya alternant una capa de pasta amb una de farciment.

Sopa de meló amb pernil

Ingredients

-1 meló
-Sal
-Pebre negre
-Oli d'oliva
-6 talls de pernil serrà

Sopa de meló amb pernil, pas a pas

-Neteja el meló separant la closca de la carn i aboca-la en un bol. Passa-ho per la batidora i afegeix una mica de sal i pebre. Guardeu a la nevera.
-Agafa els talls de pernil i tapa'ls entre dos tovallons de paper. Fica-ho al microones durant dos minuts perquè quedi cruixent.
-Serveix les sopa en petits bols, aboca un rajolí d'oli en cada un d'ells i afegeix els cruixents de pernil.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...