La carbassa és un aliment molt saludable. És un vegetal ric en fibra, minerals i vitamines, i a més, és baix en greixos i en sodi, per la qual cosa resulta ideal per reduir el colesterol. També és un aliment molt versàtil ja que es pot preparar de moltes maneres.
A continuació, et mostrem tres receptes amb carbassa fàcils de realitzar perquè incloguis aquest aliment en la dieta diària.
Falafels amb carbassa
Ingredients:
- 300g de cigrons
- 1 carabassa gran
- Ceba
- 1 patata
- 1 tassa de pa ratllat
- 1/2 tassa de farina
- Oli d'oliva
- Sal i pebre negre
Elaboració:
- En una olla, posa a bullir els cigrons amb aigua i sal. Mentre es fan, pela i renta la patata i posa-la a bullir en una cassola durant 25 minuts.
- Quan els cigrons estiguin llestos, passa'ls per un escorredor, després barreja'ls amb dues cullerades de sal i pebre.
- Pica la carbassa i la ceba i posar-los a la paella amb una mica d'oli d'oliva. A foc mig, deixa saltejar-la uns deu minuts.
- Aboca la ceba i la carabassa al puré de cigrons juntament amb la patata, la farina i el pa ratllat. Barreja tot bé fins que aconsegueixis una massa gruixuda.
- Amb la mà ves formant boletes, que seran els falafels, i fregeix durant vuit minuts, fins que quedin daurats.
Pastís de carbassa i coco
Ingredients:
- 300g de carbassa
- 150g de sucre
- 150g de farina
- 100g de mantega
- 50g de coco ratllat
- 3 ous
- 1 sobre de llevat
- Sal
Elaboració:
- Pela i trosseja la carabassa. Cobreix amb aigua una cassola i cuina la carbassa fins que vegis que s'ha fet. Deixa refredar i reserva per a després.
- En un bol bat els ous juntament amb el sucre fins aconseguir una crema espessa. En un altre bol barreja la farina amb el llevat, la sal i el coco. Junta les dues mescles i afegeix la carbassa, integrant-ho tot amb molta cura.
- Posa la barreja en el motlle i posa'l al forn durant 30-40 minuts a 180ºC. Quan estigui fet, posa-ho en un plat i posa sucre glacé la part de dalt del pastís.
Crema de carbassa
Ingredients:
- Carbassa
- 200 ml de llet
- 100 ml de brou de verdures (o aigua)
- 1 culleradeta de pasta de curri vermell
- 1 xili vermell
- Coriandre (per decorar)
- Sal
Elaboració:
-Pela, talla la carbassa a trossos i col·loca-la en un recipient per anar al forn. S'enforna durant 25 minuts a 200 º C.
- Quan la carbassa s'hagi refredat, tritúrala fins a aconseguir un puré.
- En un pot, escalfa el brou de verdures amb el puré de carbassa i barreja bé. Quan estigui ben calent, afegeix la llet, el xili, el curri i una mica de sal. Remou bé i deixa que es cogui durant 10 minuts.
- Serveix la crema i decora amb fulles de coriandre el plat.