La carbassa és un aliment molt saludable. És un vegetal ric en fibra, minerals i vitamines, i a més, és baix en greixos i en sodi, per la qual cosa resulta ideal per reduir el colesterol. També és un aliment molt versàtil ja que es pot preparar de moltes maneres.

A continuació, et mostrem tres receptes amb carbassa fàcils de realitzar perquè incloguis aquest aliment en la dieta diària.

Falafels amb carbassa

Ingredients:

- 300g de cigrons

- 1 carabassa gran

- Ceba

- 1 patata

- 1 tassa de pa ratllat

- 1/2 tassa de farina

- Oli d'oliva

- Sal i pebre negre

Elaboració:

- En una olla, posa a bullir els cigrons amb aigua i sal. Mentre es fan, pela i renta la patata i posa-la a bullir en una cassola durant 25 minuts.

- Quan els cigrons estiguin llestos, passa'ls per un escorredor, després barreja'ls amb dues cullerades de sal i pebre.

- Pica la carbassa i la ceba i posar-los a la paella amb una mica d'oli d'oliva. A foc mig, deixa saltejar-la uns deu minuts.

- Aboca la ceba i la carabassa al puré de cigrons juntament amb la patata, la farina i el pa ratllat. Barreja tot bé fins que aconsegueixis una massa gruixuda.

- Amb la mà ves formant boletes, que seran els falafels, i fregeix durant vuit minuts, fins que quedin daurats.

Pastís de carbassa i coco

Ingredients:

- 300g de carbassa

- 150g de sucre

- 150g de farina

- 100g de mantega

- 50g de coco ratllat

- 3 ous

- 1 sobre de llevat

- Sal

Elaboració:

- Pela i trosseja la carabassa. Cobreix amb aigua una cassola i cuina la carbassa fins que vegis que s'ha fet. Deixa refredar i reserva per a després.

- En un bol bat els ous juntament amb el sucre fins aconseguir una crema espessa. En un altre bol barreja la farina amb el llevat, la sal i el coco. Junta les dues mescles i afegeix la carbassa, integrant-ho tot amb molta cura.

- Posa la barreja en el motlle i posa'l al forn durant 30-40 minuts a 180ºC. Quan estigui fet, posa-ho en un plat i posa sucre glacé la part de dalt del pastís.

Crema de carbassa

Ingredients:

- Carbassa

- 200 ml de llet

- 100 ml de brou de verdures (o aigua)

- 1 culleradeta de pasta de curri vermell

- 1 xili vermell

- Coriandre (per decorar)

- Sal

Elaboració:

-Pela, talla la carbassa a trossos i col·loca-la en un recipient per anar al forn. S'enforna durant 25 minuts a 200 º C.

- Quan la carbassa s'hagi refredat, tritúrala fins a aconseguir un puré.

- En un pot, escalfa el brou de verdures amb el puré de carbassa i barreja bé. Quan estigui ben calent, afegeix la llet, el xili, el curri i una mica de sal. Remou bé i deixa que es cogui durant 10 minuts.

- Serveix la crema i decora amb fulles de coriandre el plat.