Notícies | Gastronomía

Tres receptes màgiques per recuperar-te quan estàs malalt

Amb l'arribada de l'hivern tornen un any més els temuts refredats i les grips
03-12-2018 09:42
0 vots
Sopa de ceba i all. GETTY

Sopa de ceba i all. GETTY

L'hivern ja és aquí i amb ell arriben els temuts refredats i grips. Si aquests dies de fred has tingut la mala sort de caure malalt, segurament estiguis desitjant recuperar-te a temps per poder gaudir d'aquesta època de festivitats i de sopars o menjars abundants.

Doncs bé, hi ha alguns aliments que poden fer-te la vida més fàcil i ajudar-te a recuperar-te quan estàs malalt. Per exemple, l'all és un antibiòtic natural que reforça el sistema immunològic contra els virus i que casa amb gairebé qualsevol altre ingredient.

Encara no hi ha cap prova fefaent que la vitamina C ajuda a recuperar-se dels refredats, la veritat és que els cítrics solen ser un dels ingredients clau en els plats per recuperar-te quan estàs malalt.

Si vols deixar de banda les grips i als refredats, aquí et proposem un menú per aquests dies que t'ajudarà a recuperar-te.

Filets de lluç amb salsa de cítrics

Ingredients: 4 filets de peix (val qualsevol peix blanc), ½ tassa de suc de taronja, 2 cullerades de suc de llimona, 2 cullerades de suc de llima, pebre caiena, oli d'oliva, sal i pebre.

Barreja el suc de la taronja amb el de la llimona i la llima en un bol i afegeix-li una cullerada d'oli d'oliva i una mica de ratlladura de tots dos cítrics. Barreja-ho bé i afegeix un polsim de pebre caiena.

Col·loca els filets de peix en un recipient apte per a forns, salpimenta al gust i aboca sobre ells la meitat de la barreja de sucs de llimona i taronja. Deixa'ls marinar durant mitja hora a la nevera.

Un cop marinats afegeix-hi dues cullerades d'aigua i acull a forn (preescalfat prèviament a 200 ºC) durant uns quinze minuts. Posa els sucs en un cassó a foc lent i redueix fins aconseguir una salsa més espessa. Per acabar només hauràs de abocar la salsa sobre el peix.

Sopa de ceba i all

Ingredients: 1 cap d'all, 1 ceba, mig litre de brou vegetal, 1 patata, oli d'oliva, julivert, llorer, gingebre i orenga.

Comença tallant la ceba en tires fines i els alls en làmines. Posa una mica d'oli en una olla i ofega els dos ingredients a foc lent amb una mica de sal.

Passat un temps, ratlla la patata al costat del gingebre i afegeix a l'all i la ceba. Afegeix el llorer, el julivert, l'orenga i el brou vegetal. Remena-ho tot bé i deixa-ho bullir a foc lent durant uns vint minuts.

Quan tot estigui tendre, pots afegir una mica de sal i suc de llimona per donar-li més sabor.

'Smoothie' de taronja, plàtan i mel

Ingredients: 2 plàtans, 1 taronja, 3 cullerades de iogurt gelat, 1 cullerada de mel

Comença pelant la taronja, assegurant-te que estigui tota la pell i la part blanca fora. Pela també els plàtans.

Talla dues fruites en trossos i posa-les en el got de la batedora. Afegeix-li la cullerada de mel i tritura bé tots els ingredients.

Afegeix ara les cullerades de iogurt i bat tot fins aconseguir una barreja suau i homogènia. Una opció per donar-li un toc més fresc és decorar la teva 'smoothie' amb una fulla de menta.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook