A l'hivern el que més ve de gust són els plats de cullera. Amb el fred el nostre cos demana menjars calents per compensar les baixes temperatures. Existeixen receptes de tota la vida, que es caracteritzen per la incorporació d'ingredients totalment saludables i allunyats dels greixos. Aquí hem seleccionat tres plats de cullera sans amb els quals combatre el fred i, a més, dir adéu a les calories de més.

Sopa d'all castellana

Ingredients

- 3 grans d'all

- Sopes de pa

- Oli i sal

Preparació

En una cassola es posa aigua -una mica més d'un litre- i quan arrenqui el bull s'afegeixen sopes de pa lleugerament torrades al forn.

D'altra banda, es tallen els alls en trossos regulars i es fregeixen. Aquest sofregit s'incorpora a les sopes, es posa sal i es deixa coure a poc a poc durant una hora aproximadament.

Patates amb salsa verda

Ingredients

- Patates

- Pèsols

- All i ceba

- Cap de lluç

Preparació

Passa l'all i la ceba en una olla amb una mica d'oli. Després afegeix el cap del lluç. Deixa-ho durant 20 minuts i retira el peix. En aquesta mateixa aigua afegeix els pèsols i les patates, tallades a rodanxes, i deixa-ho coure durant uns 15 minuts.

En paral·lel, s'esmicola el cap del lluç per aconseguir tota la carn del peix que puguis. Quan el cap estigui ben netegi, afegeix els trossos del peix a l'olla amb la resta d'ingredients.

Brou de pollastre

Ingredients

- Mitg pollastre

- Oli i sal

- Pastanaga

- All i ceba

Preparació

En una cassola amb aigua posa a bullir tots els ingredients, amanits amb unes gotes d'oli i sal. Deixa-ho bullir durant 50 minuts. El resultat serà un brou saborós i desitjable. D'altra banda, et quedarà la carn completament feta, de la manera més sana.