Cada vegada són més les persones que fugen dels productes industrials. La raó pot ser evitar el consum excessiu de greixos saturats, de sucres o de conservants. Si ets d'aquests, segurament t'hauràs interessat per com fer iogurt casolà. La preparació dels mateixos és molt senzilla i, lluny del que molts pensen, pots aconseguir-los sense la necessitat de recórrer a una iogurtera.

Ingredients

- 250 ml de llet sencera

- 1 cullerada sopera de iogurt natural

- 1 culleradeta de sucre o mel

Preparació

Aboca la llet en una olla, i escalfa-la durant 10 minuts a 190 graus sense que arribi a bullir. Es recomana comprovar la temperatura amb un termòmetre.

Després, treu-la del foc i tira la llet en un termo amb la cullerada de iogurt. Deixa reposar, aproximadament durant una mitja hora, fins que baixi a uns 45 graus.

Afegeix-hi una cullerada de sucre o mel per donar-li un sabor més dolç i barreja bé.

Tapa el termo i espera quatre hores perquè els ferments facin la seva feina.

Passat aquest temps, obre, escorre amb un colador fi el sèrum, remou i reparteix el contingut en gots amb tapa.