Notícies | Gastronomía

Com fer iogurt a casa sense necessitat d'una iogurtera

Posa't a treballar i prepara aquestes petites delícies amb una miqueta de dedicació
13-02-2019 10:41
0 vots
Iogurt natural. GETTY IMAGES

Iogurt natural. GETTY IMAGES

Cada vegada són més les persones que fugen dels productes industrials. La raó pot ser evitar el consum excessiu de greixos saturats, de sucres o de conservants. Si ets d'aquests, segurament t'hauràs interessat per com fer iogurt casolà. La preparació dels mateixos és molt senzilla i, lluny del que molts pensen, pots aconseguir-los sense la necessitat de recórrer a una iogurtera.

Ingredients

- 250 ml de llet sencera
- 1 cullerada sopera de iogurt natural
- 1 culleradeta de sucre o mel

Preparació

Aboca la llet en una olla, i escalfa-la durant 10 minuts a 190 graus sense que arribi a bullir. Es recomana comprovar la temperatura amb un termòmetre.

Després, treu-la del foc i tira la llet en un termo amb la cullerada de iogurt. Deixa reposar, aproximadament durant una mitja hora, fins que baixi a uns 45 graus.

Afegeix-hi una cullerada de sucre o mel per donar-li un sabor més dolç i barreja bé.

Tapa el termo i espera quatre hores perquè els ferments facin la seva feina.

Passat aquest temps, obre, escorre amb un colador fi el sèrum, remou i reparteix el contingut en gots amb tapa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...