El pa sec és un dels ingredients més versàtils per utilitzar en diverses receptes. Algunes són d'allò més típiques i altres poden resultar més desconegudes. Apunta't les següents receptes amb pa dur i no desaprofitis ni una engruna.

Mandonguilles

Les mandonguilles són un dels plats amb carn més tradicionals de la gastronomia espanyola. Per preparar-les necessitaràs carn picada, ou, pa i farina. El pa dur resulta perfecte per a la preparació de les mandonguilles. El fet que el pa estigui mullat en ou fa que aquest s'estovi i quedi perfecte.

Migas

Un altre dels plats amb pa més tradicionals són les «migas». El pa sec és ideal per saltejar amb el xoriço o la cansalada, que són els altres ingredients indispensables de les «migas». La seva preparació farà que el pa quedi ideal.

Crostons

Un altre plat tradicional amb pa són els crostons. Talla el pa sec a dauets i afegeix-ho a una amanida, puré o cremes de verdures. Per aconseguir la textura perfecta dels crostons, pots ficar el pa al forn i torrar-lo.

Pa ratllat

Una altra versió molt interessant per aprofitar el pa sec és utilitzar-lo com pa ratllat. Si tens carn o peix per arrebossar o, fins i tot, croquetes, oblida't del pa ratllat industrial i prepara el teu. Només hauràs d'assecar el pa secal forn i després desfer-lo. Després podràs barrejar-lo amb all i julivert, a gust del consumidor.

«Torrijas» de Carnaval o Setmana Santa

Aquesta època de l'any és perfecta per a la preparació de les típiques «torrijas». Bé sigui amb motiu del Carnaval o de cara a la Setmana Santa, les llesques amb ou esdevenen un dels dolços més tradicionals. Agafa aquesta barra de pa dur i prepara unes rodanxes, que et resultaran ideals per banyar-les en la llet de les llesques amb ou.