Amb l'operació biquini a tocar, són molts els que aquests dies intenten canviar el seu estil de vida, ja sigui intentant fer més exercici o menjant més sa. Però al contrari del que molts creuen portar una dieta saludable no vol dir renunciar al sabor.

Les salses i els amaniments és el primer que s'elimina de la dieta quan el que es busca és perdre pes. No obstant, acompanyar les carns, peixos o pastes del dia a dia és possible sempre que optem per la versió més 'light' de les salses com les que et proposem.

Salsa de iogurt

Aquest tipus de salsa és lleugera, refrescant i perfecte per acompanyar verdures, tot tipus d'amanides o plats turcs. Igual que en totes les salses, depenent dels ingredients que utilitzem tindrà un sabor més àcid, més fort o serà més 'light'.

Una de les receptes més senzilles per fer aquesta salsa en la seva versió menys calòrica és afegir el suc d'una llimona petita, un gra d'all picat, un polsim de sal i pebre i un rajolí d'oli a un iogurt desnatat.

Salsa de fruites del bosc

Una forma deliciosa d'incorporar a la dieta una aportació extra d'antioxidants és fer-ho a través d'aquesta salsa, perfecta per acompanyar carns o per usar-la en postres. La seva recepta és molt senzilla: renta uns 200 gr. de fruites del bosc (nabius, mores, gerds ...) i col·loca-les en una cassola amb el suc d'una llimona. Cou a foc lent fins que quedi una massa espessa. Si ho creus necessari afegeix-li una mica d'aigua o unes gotes d'edulcorant.

Salsa de curri

Als amants dels sabors intensos i exòtics els encantarà aquesta salsa típica de la gastronomia índia. El curri és una barreja d'espècies entre les quals s'inclouen la cúrcuma, el coriandre o el comí, pel que té grans propietats antioxidants i digestives.

Per preparar una salsa de curri casolana necessitaràs dues culleradetes de curri en pols, dos iogurts naturals desnatats, una llimona, una ceba blanca, un gra d'all, sal i pebre al gust. Comença sofregint la ceba en una paella amb unes gotes d'oli a foc lent. Quan la ceba agafi un to gairebé transparent, afegeix l'all picat i el curri. Mentrestant posa els iogurts en un recipient amb el suc de llimona i una mica de sal i pebre. Afegeix la barreja a la paella i remena-ho tot bé perquè s'integrin els sabors.

Salsa de pebrot

Aquesta salsa és ideal per acompanyar carns, peixos o per condimentar un plat de pasta. Trosseja un parell de pebrots vermells i cuina'ls amb una paella amb una mica d'oli. Uns minuts després afegeix un tomàquet trossejat, un rajolí de salsa de soja, orenga, pebre al gust i deixa-ho coure a foc lent fins que aconsegueixis la consistència desitjada.

Salsa verda

La clàssica salsa verda és ideal per acompanyar qualsevol peix, però també mongetes, patates o pasta. Per preparar-la només necessitaràs un all, oli, julivert, farina, vi blanc i una tassa de brou de peix. Comença fregint l'all picat amb una mica d'oli. Afegeix després la farina i remena-ho bé. Després incorpora un rajolí de vi blanc, el brou de peix i el julivert picat.