La Festa Alícia't vol ser l'aparador principal de la riquesa gastronòmica de les comarques de Barcelona. Així ho va reconèixer durant la seva presentació el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, el passat dimarts, que va subratllar el fet que en un mateix punt s'hi concentrin tots els atractius gastronòmics de la demarcació. En el certamen, que se celebrarà al llarg d'aquest cap de setmana, no hi faltaran, tampoc, l'alimentació saludable per a tots els públics a través de tallers i demostracions culinàries. Alícia't, que l'organitzen conjuntament la Fundació Alícia, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona, se celebrarà demà i diumenge a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

Després de sis anys acostant l'alimentació saludable a petits i grans, la Festa Alícia't arriba a la setena edició anant més enllà. En el seu quart any amb la Diputació de Barcelona com a coorganitzadora, la celebració busca consolidar-se com a «principal mercat» de la riquesa gastronòmica existent a les comarques de Barcelona, concentrant-la en un mateix punt. Ho farà a través d'un espai expositiu -on es podrà des de comprar aliments a conèixer experiències turístiques vinculades amb aquesta gastronomia- però també de quatre tastos guiats per alguns d'aquests productes de proximitat, que van des del pa del Lluçanès als vins i formatges de Barcelona.

Entrades quasi esgotades

Unes sis mil persones assisteixen any rere any a la Festa Alícia't. Enguany el certamen comptarà amb més de 150 activitats al voltant de l'alimentació saludable i la gastronomia. Algunes de les activitats que requereixen inscripció prèvia tenen quasi les places esgotades.En la presentació del programa, els organitzadors, però, van voler remarcar que malgrat que una gran part de les activitats es fan a l'exterior i hi ha previsió de pluja, la festa compta amb un «pla B i C», així que han fet una crida als assistents a no perdre-se-la. Núria May, de la Fundació Alícia, va ser l'encarregada de desgranar el programa d'aquesta edició. Una de les principals novetats és que enguany es posarà l'accent en els cuiners de la Fundació, que, a través de diferents projectes, treballen durant l'any per millorar la salut de les persones a través de l'alimentació.

El cap de cuina d'Alícia, Marc Puig-Pey, per exemple, que va treballar durant 17 anys a la cuina d'El Bulli, protagonitzarà «La cuina d'El Bulli a l'abast de tothom»; o Vini Martini, xef també de la fundació i que ha treballat amb la selecció australiana de futbol, conduirà «Cuina del món. Innovació per a esportistes». La Festa Alícia't tampoc s'oblidarà dels més petits i buscarà despertar la seva curiositat darrere els fogons amb més de 50 activitats en què aprendran des de com preparar un pancake de plàtan a les mateixes receptes d'El Bulli en format infantil.

Demostracions d'altura

En paral·lel als tallers per a petits i grans, es faran demostracions de cuina en directe en què el producte de les comarques de Barcelona hi serà present. També destaquen les demostracions dels cuiners guardonats amb estrelles Michelin: Carles Gaig, i el xef de l'Ó, l'únic restaurant del Bages amb aquest reconeixement, Jordi Llobet.

D'altra banda, Marta Lacambra, directora de la Fundació Catalunya La Pedrera, va insistir també que amb la Festa Alícia't es vol seguir posicionant Món Sant Benet en el mapa. Per aquesta raó, coincidint amb la celebració, el monestir oferirà les seves tradicionals visites en format més reduït i a un preu més econòmic amb l'objectiu que els visitants puguin conèixer una mica més sobre la història d'aquest monestir romànic.