Comença el compte enrere per l'inici de l'estiu i arriba el moment de cuidar la dieta més que mai per lluir radiant a les platges i les piscines. A continuació, et presentem tres amanides d'estiu perfectes per aquests propers mesos sense descuidar la línia i sortint de la clàssica amanida mixta:Amanida de formatge feta i meló

Amanida de formatge feta i meló

Ingredients

1 meló petit madur

150 g de formatge feta (grec)

12 olives negres

150 g d'enciam

4 rodanxes de remolatxa

Oli d'oliva

Vinagre

Sal

Amanida de formatge feta i meló, pas a pas

-S'obre el meló per la meitat i es buida amb ajuda d'un buidador de patates. Les boletes es van col·locant en un bol i es fiquen a la nevera.

-Es renta l'enciam i es talla en juliana. El formatge feta es talla en barretes d'uns tres centímetres de llarg.

-Es treu el bol amb les boletes de meló de la nevera i s'afegeix el formatge Feta, les olives i les rodanxes de remolatxa. Finalment, es posa l'enciam tallat en juliana i s'amaneix amb sal, pebre, oli i vinagre.

-És convenient que es deixi refredar durant uns minuts a la nevera abans de servir.

Amanida d'ou i préssec

Amanida d'ou i préssec

Ingredients

3 ous

2 préssecs

1 pebrot rostit

1 llauna d'anxoves

Pollastre o colomí

100 g de pernil

Olives

Oli

Vinagre

Sal

Amanida d'ou i préssec, pas a pas

-Rosteix el pebrot, treu-li la pell i talla'l.

-Cou els ous i xafa'ls en trossets molt menuts.

-El préssec, pelat, es posa en remull en aigua i sal durant unes hores.

-El pollastre, després de rostit i fred, es talla en trossos petits.

-Tot això es barreja amb les anxoves i les olives.

-Per sobre s'escampa pernil trossejat.

-S'amaneix amb oli i vinagre i se serveix molt freda.

Amanida de carbassó, gall dindi i taronja

Amanida de carbassó, gall dindi i taronja

Ingredients per a 4 persones:

500 g de patates

250 g de carbassó

4 cullerades d'oli

Ratlladura d'1 taronja

1 cullerada de vinagre

1/2 gotet de suc de taronja

1 cullerada de julivert picat

1 cullerada de ceba tendra

50 g de gall dindi

Sal

Amanida de carbassó, gall dindi i taronja, pas a pas

-Pela les patates i cou-les en aigua bullint amb sal fins que estiguin tendres.

-Treu-les i deixa-les refredar.

-Quan estiguin fredes, talla-les en quadradets i posa-les en un bol o en una font.

-Pela el carbassó, talla'l en rodanxes i cou-lo durant tres minuts en aigua bullint amb sal.

-Treu-lo, escorre i deixa'l temperar.

-Després, barreja-ho tot amb les patates.

-En un bol petit es prepara la vinagreta amb l'oli, la ratlladura de taronja, el suc de taronja, el vinagre, el julivert i la ceba tendra en juliana finíssima.

-Posa-ho sobre l'amanida i remou amb compte.

-En el moment de servir, s'adorna l'amanida amb tires petites de gall d'indi. Aquesta amanida es serveix freda.