Notícies | Gastronomía

Els millors aliments per combatre la calor

Menjar un gelat per a refrescar-se és un error ja que el seu greix fa augmentar la temperatura corporal
27-06-2019 11:39
1 vot
Els millors aliments per combatre la calor

Els millors aliments per combatre la calor

Quan la calor estreny el nostre cos necessita alimentar-se de forma diferent per a evitar aquesta sensació de fatiga, la deshidratació i els marejos tan característics d'aquesta època de l'any.

El més freqüent aquests dies en què les temperatures passen dels 30 graus és que ens tirem ràpidament al congelador per a intentar refrescar-nos amb un gelat. No obstant això aquest gest fa augmentar la nostra temperatura corporal perquè aquest refrigeri contené més grasses que un brou de verdures o un cafè amb llet, segons la taula de la Base de dades Espanyola de Composició d'Aliments.

Els aliments amb els quals realment aconseguim refrescar-nos són aquells que estan plens d'aigua. Descobreix a continuació quins són els aliments que has d'incloure en la teva dieta d'estiu per a aconseguir estar molt més fresquet i sa:

Els ous

Encara que estranya l'ou és ric en aigua i proteïnes que ens ajuden a tenir més hidratació i energia. Evita fer-ho sempre fregit i opta per menjar-ho cuit o la planxa amb una gota d'oli si no vols sumar moltes calories.

Les infusions calentes

Sorprèn que un te calentet pugui ajudar-te més que un gelat a combatre les altes temperatures, però prendre una infusió temperada obligarà el teu cos a baixar per si mateix la temperatura. Per aquesta mateixa raó es recomana dutxar-se amb aigua tèbia en comptes de freda a l'estiu.


Aliments picants

Els aliments picants contenen capsaicina, un principi que provoca la sudoració i que també provoca que el cos necessiti autoregularse.

Pastanagues

Aquesta hortalissa està composta per un 80% d'aigua, per la qual cosa és perfecta per a incloure-la en la nostra dieta d'estiu. A més, de resultar d'allò més refrescant conté betacaroteni que ens ajuda a bronzejar-nos sense perjudici i lluir una pell molt més sana.

Síndria

No és casual que quan les temperatures pugen ens vingui de gust devorar tones de síndria. Un 92% de la síndria és aigua per això quan la mengem sentim com tot el nostre cos es refresca a l'instant. A més, aquesta fruita t'ajudarà a mantenir la línia durant tot l'estiu perquè a penes té calories.

Ostres

Sota estàs pensant preparar un menjar o sopar especial en plena onada de calor, aposta per les ostres. Són riques en aigua, Omega 3 i zinc, per la qual cosa es converteixen en un aperitiu ideal per a l'estiu.
Neteja Ressalta les paraules desconegudes.


Tomàquet

Ric en aigua i antioxidants, a més d'ajudar-nos a mantenir-nos hidratats ens protegeix de la radicació solar. Així que hauries d'incloure el tomàquet en la teva dieta pràcticament diàriament.

Gaspatxo

Aquest típic plat del sud, fet amb tomàquet, cogombre i pebrot, té nombrosos beneficis per al nostre cos perquè aporta moltes vitamines i resulta d'allò més refrescant. Una bona idea és fer uns quants litres de gaspatxo de cop i guardar-ho en la nevera per a anar prenent-ho a poc a poc en els dies de més calor.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...