El moment de preparar el sopar arriba quan estem cansats de tot el dia i, en moltes ocasions, triem les opcions més simples. No obstant això, hi ha una sèrie de plats molt fàcils i ràpids de preparar, amb els que quedarem ben tips i, a més, no guanyarem calories innecessàries.

Remenat d'ous i bledes

Remenat d'ous i bledes

Ingredients

- Mig quilo de bledes fresques

- 5 ous

- Ceba i all

- Una mica de sal

- Una mica d'oli

Preparació

El primer pas serà posar les bledes a bullir en una olla amb aigua. Passats uns 15 minuts les bledes ja estaran prou tendres com per integrar-les amb l'ou.

Bat els ous en un bol i, en paral·lel, prepara una paella amb una mica d'oli. Ofega la ceba i incorpora-hi els alls. Tot seguit podràs fer les bledes a la paella i unir-hi, en últim lloc, els ous. Posa la paella a foc alt i salteja els ous amb la resta dels ingredients.

Llobarro al forn

Llobarro al forn

Ingredients

-Llobarro

-Llimona

-Vi blanc

-Oli d'oliva

-Sal

-Llaurer

-All

-Pebre

Preparació

El millor és demanar a la peixateria el llobarro sencer, però net de budells i escates. A casa, escalfem el forn a 180 graus cinc minuts, mentre posem el llobarro a la safata amb un raig d'oli, el vi, assaonant, escorrent-hi mitja llimona i posant el full de llorer. Quan l'ull del llobarro es posi blanc és que ja està fet. Mentrestant, fem el sofregit daurant els alls en oli en una paella. Ho aboquem sobre el peix quan el traguem del forn.

Amanida de carbassó, gall d'indi i taronja

Amanida de carbassó, gall d'indi i taronja

Ingredients

- 500 g de patates

- 250 g de carbassó

- 4 cullerades d'oli

- Ratlladura d'1 taronja

- 1 cullerada de vinagre

- 1/2 gotet de suc de taronja

- 1 cullerada de julivert picat

- 1 cullerada de ceba tendra

- 50 g de gall dindi

- Sal

Preparació

Pela les patates i cou-les en aigua bullint amb sal fins que estiguin tendres. Posteriorment, treu-les i deixa-les refredar. Quan estiguin fredes, talla-les en quadradets i posa-les en un bol o en una font. Posteriorment, pela el carbassó, talla a rodanxes i cou durant tres minuts en aigua bullint amb sal.

En un bol petit es prepara la vinagreta amb l'oli, la ratlladura de taronja, el suc de taronja, el vinagre, el julivert i la ceba tendra en juliana finíssima. Aboca sobre l'amanida i remou amb compte.

En el moment de servir, s'adorna l'amanida amb tires petites de gall d'indi.

Amanida de mongetes blanques

Amanida de mongetes blanquesIngredients

- Un pot de mongetes blanques cuites

- 2 tomàquets

- 1 ceba

- Canonges

- Oli d'oliva i sal

Preparació

Posa les mongetes en una font i afegeix-hi els tomàquets i la ceba, tallats a rodanxes fines. Incorpora les fulles de canonges i amaneix-ho tot amb oli d'oliva i sal.

Sandvitx de formatge blau, codony i ruca

Sandvitx de formatge blau, codony i ruca

Ingredients

- Pa de sandvitx

- Formatge blau

- Codony

- Ruca

- Oli d'oliva

Preparació

Simplement hauràs de tallar els ingredients en fines rodanxes i afegir-hi lesa fulles de ruca, ruixades amb unes gotes d'oli d'oliva.