La truita francesa és un dels plats més recorreguts, per exemple, per als sopars. Es tracta d'una recepta molt ràpida i senzilla de preparar. Això sí, els resultats no són sempre els desitjats. De vegades veiem com la truita es desinfla o queda com si fos un remenat, lluny d'aquestes truites franceses tan perfectes que veiem en menús i receptes.

Per aconseguir una truita francesa esponjosa i deliciosa, només hauràs d'incloure un nou pas en la seva preparació.

A l'hora de batre els ous, els quals és convenient que estiguin a temperatura ambient, hauràs de separar els rovells de les clares en dos bols diferents. El batut s'ha de fer en paral·lel, cada un en el seu bol corresponent. Quan tinguem aquestes dues parts de l'ou degudament batudes, les ajuntarem i tornarem a batre-ho tot junt.

Seguidament, afegirem un pessic sal i tirarem la barreja a la paella, prèviament escalfada a foc mitjà.

El resultat serà una truita francesa d'allò més esponjosa.