Notícies | Gastronomía

Gastronomia.

La festa degana de la cervesa

Platja d'Aro dona la benvinguda a la tardor amb l'Oktoberfest, que oferirà durant dos caps de setmana una variada oferta gastronòmica i musical
03-10-2019 22:52
0 vots
La festa degana de la cervesa

La festa degana de la cervesa

Durant els dos caps de setmana consecutius del 4 al 6 i de l'11 al 13 d'octubre, Platja d'Aro es convertirà en un punt imprescindible per als amants de la cervesa. La cita, com cada tardor, és una festa, i arriba a la seva 32a edició, que tindrà la plaça del Mil·lenari com a punt neuràlgic. Inspirada en la cèlebre Oktoberfest alemanya des de 1987, la festa s'ha anat instal·lant en el calendari de Platja d'Aro per donar la benvinguda a la tardor.

La festa oferirà la possibilitat de tastar 30 varietats de cervesa nacionals i d'importació, i tot plegat maridat amb productes gastronòmics i música de diferents estils. L'entrada al recinte és totalment gratuïta i qui s'acosti a la festa podrà triar entre una àmplia varietat de productes d'alimentació per a tots els padalars i gustos. Des dels montaditos que tan bé acompanyen la cervesa com a entrepans calents i freds i diverses especialitzats dels restaurants i bars que hi seran presents.

En l'àmbit local hi participen els següents establiments: Don Quijote, pizzeria La Riera, El Rincón del Sevillano, Las Delicias, Gib's, Mesón El Asador i Disco Zsa-Zsa, que tindran preus unificats per als productes més habituals, segons han explicat els organitzadors. Per fer-ho més còmode a l'espai central de la plaça del Mil·lenari hi haurà taules i cadires.

A banda de les cerveses nacionals i internacionals també hi haurà per cinquè any consecutiu productors artesanals com LaSelvaseria i Moska de Girona, que, en aquest cas, tenen llibertat de preus.

El recinte obre tots els dies a 2/4 d'una del migdia, i tanca l'activitat a la una de la matinada, excepte els diumenge 6 i 13 d'octubre, que ho farà a les 11 de la nit. La inauguració és avui al capvespre amb la tradicional Punxada del Primer Barril, que donarà el tret de sortida a set dies de festa, menjar i música.

En l'àmbit musical, la programació és també molt variada, amb un total de 18 actuacions. Actuaran a l'escenari principal The Country Revival Farmers, Stop 80, La Banda del Drad, Boogie-Woogie, Removida 80, Orquestra Girasol i La Band Gogh; i també ho faran diverses xarangues i grups d'animació: Marxa Attacks, Brass The Gitano Band, Bufant Fort Street Band, Zampone Brass Band, Xaranga Damm-er i Cobla Tropic, que sempre aporten un toc festiu i alegre.

Els visitants podran adquirir també la gerra commemorativa de ceràmica que en cada edició es posa a la venda seguint també una tradició germànica. Com a novetat, aquest any tota la resta de gots seran reutilitzables i quedaran eliminats els gots de plàstic d'un sol ús. L'organització espera la visita d'unes 25.000 persones al llarg d'aquests set dies repartits en dos caps de setmana, inclosos els divendres.

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell-Plata d'Aro, organitzadora de la festa, també desenvolupa la promoció i difusió de l'esdeveniment amb una campanya publicitària protagonitzada per una imatge amb un cor com a protagonista.


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...