Notícies | Gastronomía

Un cava per a cada ocasió

Descobreix l'origen dels moments gastronòmics del dia i el cava perfecte per acompanyar-los
08-05-2012 13:08
0 vots
Hi ha un cava ideal per a cada moment del dia. Wiki Commons

Hi ha un cava ideal per a cada moment del dia. Wiki Commons

Per què esperar una ocasió especial per destapar una ampolla de cava? Cada moment gastronòmic del dia té el seu origen i el seu encant, a més d'un cava perfecte per acompanyar:

El Brunch: corria l'any 1895 quan el periodista Guy Beringuer va inventar aquest terme amb l'objectiu de substituir el pesat dinar que seguia a la missa per un menjar més lleuger i social. En l'actualitat, el Brunch és una cita cosmopolita pròpia dels matins de diumenge, quan el temps sembla transcórrer a menys velocitat. Un cava jove, equilibrat, de moderada complexitat, és idoni per gaudir d'aquest moment de plaer de la setmana.

La paraula aperitiu no existia al segle XVII amb l'accepció moderna i era una "cosa que obria i netejava les vies" utilitzada per farmacèutics i metges. En la moderna denominació és possible que influís la paraula 'gana' (del llatí: aperitivus-obrir la gana). En l'actualitat, s'entén per aperitiu la beguda que es pren abans del menjar. Són recomanables els caves brut nature o extra brut, així com un rosat, cada vegada més de moda.

El dinar és el moment àlgid del dia, on els amants del vi gaudeixen del cava des de l'inici a la fi. Els Caves Reserva i Gran Reserva, una exquisidesa per als paladars més exigents, resulten idonis per acompanyar un menú compost per amanides, tot tipus de verdures, marisc, peix, carns, rostits i aliments més condimentats.

El còctel de la tarda. Aquesta beguda d'origen incert ha sofert al llarg de la història molts alts i baixos i des que aparegués la seva primera menció en 1806, aquest art de barrejar begudes ens ha acompanyat en molts moments plaents. El cava és el vi de la intimitat, el que es degusta a mitja tarda en companyia d'uns amics i d'una distesa xerrada. En aquests moments l'elegància d'un còctel lleuger i llaminer amb cava rosat farà que aquestes vetllades siguin inoblidables.

El sopar. La nit ens delecta amb els plats més complexos i refinats de la gastronomia i per a aquests moments un reserva brut o un gran reserva brut nature convertiran un sopar en un moment únic i agradable conversant amb els amics i la família. El cava és un vi noble que refresca, anima i incita a la conversa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...