Notícies | Gastronomía

Gastronomia. Jorandes gastronòmiques

Palamós reivindica la seva gastronomia

Durant tot aquest mes una campanya promou el potencial gastronòmic de la vila marinera amb demostracions, tallers, concerts musicals maridats i altres activitats culinàries
17-10-2019 22:37
0 vots
Un dels «Show cooking» celebrat dins de la campanya gastronòmica | Aj. de Palamós

Un dels «Show cooking» celebrat dins de la campanya gastronòmica | Aj. de Palamós

Palamós celebra durant tot el mes d'octubre les jornades Palamós Gastronòmic amb l'objectiu de mostrar públicament tot el potencial gastronòmic i cultural amb la celebració de diferents activitats que inclouen demostacions, concursos, tallers i d'altres propostes culinàries. Segons els seus promotors, aquesta iniciativa té com a objectiu « donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits i apropar al públic la cuina i els productes locals».

El programa d'activitats ja es troba en marxa i s'allargarà fins al proper 1 de novembre amb una àmplia oferta d'activitats gastronòmiques, però també lúdiques i culturals. Entre les propostes es destaquen els menús gastronòmics que compten amb l'implicació de molts restaurants de la vila marinera. Els promotors, però, volen que les jornades tinguin també un toc cultural perquè marida perfectament amb l'esperit de la gastronomia. Per aquest motiu, al llarg d'aquest mes els visitants podran participar en iniciatives tan diverses i atractives com un concert maridat al castell de Sant Esteve, un concurs d'arrossos mariners o la primera Marxa popular del Vi de Palamós, entre moltes altres propostes.

Una de les principals novetats és l'edició del passaport Gastrocult, el llibret que recull tota l'àmplia oferta d'aquestes jornades, que permet fer un recorregut gastronòmic pels establiments participants amb la possibilitat d'aconseguir un destacat premi. És una manera de fidelitzar els participants a les jornades. Les jornades que porten per títol Palamós Gastronòmic, que organitza l'àrea de turisme de l'Ajuntament palamosí, tenen la participació de 32 establiments, la qual cosa demotra el grau d'implicació dels restaurants i bars. Entre les novetats de la programació d'activitats de les jornades es destaca la realització de la primera edició del Concurs Amateur d'Arrossos Mariners, que tindrà lloc aquest proper diumenge, dia 20 d'octubre, al passeig del Mar i per al qual cal inscripció prèvia a l'oficina de turisme.

També es realitzarà la degustació de gelats, la presentació d'olis i xocolates artesanes o bé el taller d'elaboració de panellets vegans, que es duran a terme en diversos dies a la botiga El Granel; les demostracions de cuina i els sopars maridats que faran diversos restaurants del municipi (DVisi, Entre dos Mons, Umami Palamós, Mas dels Arcs, La Barberia); o els tallers de cuina del peix o la visita guiada de la Gamba de Palamós i de la subhasta, que organitzarà l'Espai del Peix. Cal destacar la realització de la 1a Marxa Popular del Vi de Palamós, que tindrà lloc el diumenge dia 27, amb sortida a les 10 del matí, des del Pavelló Municipal d'Esports, que farà un recorregut per la zona de vinyes de la vall de la Bell-lloc i que visitarà el Celler d'en Marc i la Bodega Brugarol.

El programa gastronòmic és molt complet, així com també les activitats. Una altra de les novetats destacables és precisament el passaport Gastrocult, el llibret que recull l'oferta dels menús i les tapes que ofereixen els 32 establiments, restaurants i tavernes, participants. El Gastrocult presenta també el plànol amb la ubicació d'aquests establiments i de les activitats programades, així com tota l'agenda de propostes d'aquestes jornades perquè ningú es perdi cap detall de cap de les propostes que es posen sobre la taula.

Aquest llibret es pot adquirir a l'oficina de turisme i als establiments participants, i convida el públic de les jornades a poder participar durant aquest mes en un concurs tot fent un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes de la vila per gaudir dels plats que ofereixen, així com de la resta de les activitats programades, i votant la millor tapa o platet. L'establiment guanyador rebrà com a premi un àpat a l'hotel Casamar.

El passaport Gastrocult permet ser segellat en cadascuna de les activitats en què es participi, d'aquesta manera aquelles persones que hagin obtingut segell en tres tavernes, un restaurant i dues activitats entraran en un sorteig d'una targeta de compra en els establiments de Fecotur per un valor de 300 euros.

Les jornades també inclouen el concurs d'Instagram, que amb l'etiqueta #Palamosgastronomic2019 premiarà la millor imatge d'aquesta activitat gastronòmica palamosina, amb un àpat per a dues persones en qualsevol de les campanyes gastronòmiques que s'organitzen a Palamós.

Per a aquest cap de setmana s'han programat algunes activitats, tot i que s'ha de tenir en compte que per a avui, amb motiu de la vaga, s'han anul·lat alguns actes, com la visita guiada de la Gamba de Palamós. Demà un dels actes destacats és la demostració de cuina que farà el xef local Toni Izquierdo del restaurant Mas dels Arcs a partir de les 11 del matí, a l'Espai Peix.

Pel que fa a la música, demà, a 2/4 de 8 del vespre, a la plaça de la Roda, tindrà lloc un concert de versions de Beatles amb Strawberry Friends.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...