La gastronomia local de la Bisbal d'Empordà busca el millor tastet. Per novè any i fins al proper 17 de novembre se celebra la ruta gastronòmica Tastaolletes 2019 amb l'objectiu d'escollir quin és el millor tastet de la localitat. Les persones que hi participin poden emetre les seves votacions omplint una butlleta i posteriorment optaran també a un premi consistent en un atractiu vol per descobrir amb un globus aerostàtic les excel·lències de l'Empordà.

Participar-hi és molt fàcil. Només cal votar el que considerin el millor tastet ja sigui dolç o salat d'entre tots els restaurants, bars, establiments locals i pastisseries de la Bisbal. En total, són més d'una desena de propostes gastronòmiques per a tots els gustos que es posen a disposició dels paladars dels participants per escollir el millor tastet de tots.

Segons han explicat els organitzadors per participar al concurs només cal votar el tastet, omplint la butlleta que es pot dipositar a les urnes que hi haurà al Castell Palau i a Torre Maria: cal que tingui estampat el segell de cada establiment. Un any més, els bars i restaurants ofereixen un tastet especialitat de la casa a un preu que oscil·larà entre 4,5 i 12 euros, i que inclou copa de vi o cervesa. Tots els establiments serveixen els tastets en plats de ceràmica, realitzats per algun dels productors adherits a la marca Ceràmica de la Bisbal. A més a més, les pastisseries tindran un tastet dolç especialitat de la casa i a preu tancat de 2 euros. Es pot votar tantes vegades com es vulgui i la puntació ha d'anar des d'un 5, que significa m'ha agradat molt, fins a un 1, de no m'ha agradat. Segons consta a les bases de la campanya es farà el sumatori dels valors obtinguts per cadascun dels tastets i la mitjana d'aquests valors serà la puntuació ?nal classi?catòria. Per optar al concurs cal que el tastet hagi estat votat més de 10 cops.

Els plats que opten a ser el millor d'aquesta edició són: Bacallà amb samfaina presentat per El Toc; Ensalada russa de La Nuca Bar Restaurant; Pota i tripa del Restaurant Cafeteria L'Escut; Xampinyons farcits d' Absenta Bar Restaurant; Cargols rostits amb tripa de bacallà d' Hostal Adarnius; Torradeta amb esqueixada de l' Hotel Mar de Tasmània; Seitons amb formatge d'ovella i croquetes de calamarcets en tinta del Divinum; Truita de ceba i patata o verdures del Forn Marull.

Pel que fa als tastets dolços es pot votar el Mil·leni i Càntir de la Pastisseria Font; els Cubanos i carquinyolis de Galetes Graupera i el Rus de la Pastisseria Massot.

La voluntat d'aquesta iniciativa de l'Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, i que compta amb la participació especial de l'Associació d'Empresaris Artesans Ceramistes i del Terracotta Museu, és atreure visitants i potenciar el turisme fora dels mesos estivals.

Aquesta no és l'única activitat que acull la Bisbal d'Empordà relacionada amb la gastronomia. El Terracotta Museu acull l'exposició que porta per nom Parant taula, en la qual es presenten les noves col·leccions del servei de taula de ceràmica amb el suport dels cuiners i professionals de la restauració del col·lectiu Cuina de l'Empordanet. La proposta és molt atractiva, ja que amb aquesta fusió han sortit 20 vaixelles de 20 ceramistes locals per a 20 cuines amb 20 propostes culinàries. Va ser l'any passat que el museu bisbalenc es va sumar a aquesta iniciativa acollint l'exposició a les seves instal·lacions, i anomenant-la definitivament Parant taula.