Una bona forma de gaudir dels dies de fred i pluja és fer de cuinetes a casa. Els caps de setmana o els dies de festa podem aprofitar per llevar-nos i fer un esmorzar elaborat i saludable, amb aliments sans i nutritius, però alhora gustosos sobretot pels més petits.
Una bona idea és preparar uns pancankes i substituir els aliments menys saludables, com el sucre i el gluten, per aliments dolços i sans, com la fruita i la farina d’ametlla.
Els ingredients necessaris són:
· 1 ou
· 1 cullerada de farina d’ametlles
· 2 cullerades de farina de civada
· 1 cullerada de mel
· ½ cullerada de llevat
· 1 got de llet de civada, coco o ametlla
· 1 cullerada de cacau pur o 1 plàtan o 1 pastanaga (depenent si volem fer uns pancakes dolços o salats).
Com es prepara?
· Poses tots els ingredients en el got de la batedora i els tritures fins a tenir una massa homogènia
· Escalfes una cullerada d’oli a una paella - si és antiadherent no fa falta - i hi poses la barreja. Deixes quallar la base i posteriorment es gira perquè es faci de l'altre costat. Retirar i reservar.
· Cobreix i condimenta el pancake al teu gust. Pels petits es pot fer una “nutela” casera i saludable amb ½ plàtan congelat, 2 cullerades de cacau en pols, 15 avellanes, una mica de llet d’avellanes i 1 cullerada de mel
El resultat és un esmorzar amb un índex glucèmic baix, amb aliments complets i nutritius.