Notícies | Gastronomía

Flexitarians, la nova tendència foodie: descobreix què mengen

La seva dieta inclou el consum esporàdic de carn i peix
01-02-2020 09:09
0 vots
Flexitarians, la nova tendència foodie: descobreix què mengen

Flexitarians, la nova tendència foodie: descobreix què mengen

El veganisme cada vegada sembla trepitjar amb més força a casa nostra, dividint els vegans dels omnívors com si es tractés de dos bàndols completament oposats. No obstant això, entre tots dos hi ha un punt intermedi, que els permet fins i tot seure a menjar junts a taula.

El 7,9% dels espanyols es consideren flexitarians, un 25% més que l'any passat, a més cada vegada són més els restaurants que aposten per aquesta nova proposta a la cara. Però, en què consisteix?

Els flexitarians no són vegetarians, però els preocupa el consum excessiu de carn i el benestar dels animals. La seva dieta està basada pràcticament en fruites, verdures, hortalisses i llegums, però no renuncien a gaudir d'una hamburguesa, una pizza o un salmó al forn quan la situació ho requereix o el cos li ho demana. Això sí, s'aconsella no menjar més de dues o tres peces de carn a la setmana.

I és que el consum excessiu de carn no fa cap favor a la nostra salut. Un estudi de la Universitat d'Oxford revelava l'any passat que menjar 21 grams diaris de carn vermella processada (l'equivalent a tres llesques fines de cansalada) incrementa en un 20% el risc de patir càncer d'intestí.

Segons explica l'estudi, finançat per l'ONG britànica Cancer Research, el problema rau en la forma de cuinar aquests aliments: a cuinar-los a altes temperatures com en les d'una barbacoa, pot crear partícules cancerígenes.

En la mateixa investigació, no es va trobar cap vincle entre el risc de càncer de còlon i els aliments com el peix, les aus, el formatge, la fruita i la verdura, i les infusions com el te o el cafè.

L'estudi ha analitzat les dades de mig milió de persones durant sis anys.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...