Els més llaminers de la casa ho estan desitjant al final de cada àpat. El moment de les postres és el més desitjat per a molts, grans i petits, per donar-se una alegria gastronòmica amb un 'premi' dolç. Moltes vegades, el ritme frenètic del dia a dia no ens permet emprar molt de temps per a preparar rebosteria a casa. En aquests casos, la cuina ràpida pot ser la nostra millor solució, i el microones el principal aliat.
Repassem tres receptes per cuinar les teves postres preferides amb l'electrodomèstic ideal per la seva rapidesa. Tres idees per fer postres perfectes pels menjars i sopars a casa.
NATILLES
Ingredients:
4 rovells d'ou
100 gr de sucre
500 ml de llet
40 gr de llevat
50 gr de pell de llimona ratllada
1 branca de canyella
1 cullerada d'essència de vainilla
Elaboració:
- Aboca en un recipient adequat per utilitzar en el microones la llet, la pell de llimona i la branca de canyella.
- Escalfa-ho al microones a màxima potència durant dos minuts.
- Treu el recipient, remou la mescla i deixa temperar.
- Cola la mescla per retirar les restes de llimona i canyella.
- Incorpora la llevat i mescla fins a obtenir una aparença homogènia, sense grumolls. Un truc és colar el llevat a mesura que l'aboques en el recipient.
- En un bol a part, mescla els quatre rovells d'ou, el sucre i l'essència de vainilla; i, bat tot fins que tots els ingredients estiguin perfectament integrats.
- Ajunta les dues preparacions en un únic bol o recipient i posa'l al microones durant cinc minuts més a màxima potència.
- Transcorreguts els cinc minuts, treu el recipient del microones, remou i torna a posar-lo altres dos minuts a màxima potència.
- Treu les natilles del microones i aboca la mescla en diferents motlles, deixa temperar les natilles i posa-les a la nevera.
- Si ho desitges pots posar canyella per sobre o afegir-hi una galeta.
.
PASTÍS DE FORMATGE
Ingredients:
500 grams de formatge d'untar.
Un paquet de galetes tipus María.
70 grams de mantega.
2 ous.
Mitja tassa de sucre.
Elaboració:
- El primer que cal fer és picar les galetes fins a convertir-les en pols. Després s'escalfa la mantega en el microones i una vegada líquida es barreja amb la pols de les galetes i formar una pasata.
- Després es cobreix el fons d'un motlle apte pel microones amb la pasta de galetes, pressionant fins a aconseguir una base, i es fica a la nevera.
- Mentre la base es refreda, en un altre bol es bat el formatge juntament amb el sucre i es van afegint els ous, d'un en un. S'aboca en el motlle en el qual hi ha la base i es posa en el microones durant cinc minuts a màxima potència.
.
COOKIES AMB XOCOLATA
Ingredients:
1 cullerada de mantega fosa.
2 cullerades de sucre bru.
2 cullerades de llet.
3 cullerades de farina.
2 cullerades d'espurnes de xocolata.
Mitja cullerada d'extracte de vainilla.
Un polsim de sal.
Elaboració:
-En una tassa tira el sucre i la mantega, es bat i s'hi afegeix la sal, la vainilla i la llet per fer la mescla. Després aboca la farina i torna a remoure. Una vegada fet això, fes formes de galeta, col·loca-les en un plat i fica-les al microones durant mig minut.
-Deixa reposar un altre mig minut i torna a escalfar-les durant 20 segons. Tot seguit, tornar a deixar-les reposar pel mateix temps. Finalment torna a escalfar-les, aquesta vegada durant deu segons. La galeta ha de quedar més cuinada pel centre que per l'extrem. Una vegada treta del microones, ja estarà llesta.