En temps de confinament per la crisi del coronavirus, cuinar és una de les activitats a les quals dediquem més temps. I és que posar-se darrere els fogons resulta molt divertit i reconfortant. Avui et presentem una deliciosa recepta de pa de pessic de xocolata amb nous, que farà les delícies de petits i grans.

Una recepta ideal per a qualsevol moment del dia: esmorzar, berenar o postres.

Com fer un pa de pessic de xocolata i nous

Ingredients: 6 ous, 200gr farina, 200 gr de sucre, 1/2 sobre llevat, 100 gr nous, 150 gr xocolata negra, un gotet d'aigua, 100 gr de mantega.

Elaboració: El primer que cal fer és separar els rovells de les clares, les quals es munten a punt de neu. Després, en un bol, es baten els rovells amb el sucre fins que es vegi esponjós.

Tot seguit posem un pot al foc amb aigua, mantega i la xocolata. Mentre el cassó s'escalfa anem remanant fins que sigui com una crema. És aleshores quan s'ajunta amb els rovells i les nous i es tira poc a poc la farina juntament amb el llevat.

Finalment, a aquesta barreja, ja amb el pot fora del foc, s'hi afegeixen les clares muntades a punt de neu.

El pas següent consisteix en, delicadament, introduir en un motlle de pastís prèviament untat amb mantega, tota la preparació. Posteriorment es fica al forn 10 minuts a 200 graus. Quan vegi que la massa puja, es deixa 10 minuts més, però a 160 graus. Comprovi si està a punt punxant amb un ganivet: si surt net, tot està correcte. Si no hi surt, deixi el motlle uns minuts més al forn.

És important utilitzar un bona xocolata rica en cacau, res de xocolata amb llet ni en pols, perquè el pa de pessic surti molt més bo.