Notícies | Gastronomía

Crema de bolets, recepta ideal pels dies plujosos

T'ensenyem com preparar aquest plat sa i deliciós, típic de la tardor
20-09-2020 17:03
0 vots
Crema de bolets, recepta ideal pels dies plujosos | Shutterstock

Crema de bolets, recepta ideal pels dies plujosos | Shutterstock

Pot ser que la tardor tingui mala fama i que es consideri una estació trista i grisa, però també és una de les estacions que ofereix una sèrie de fruits de la terra Iideals per fer-nos gaudir de l'art de cuinar i del plaer de menjar.

Els bolets són un d'aquests aliments que neix gràcies a les pluges i el clima d'aquesta estació, cuinar-les és senzill i el resultat és sempre satisfactori. A més, gràcies al seu alt contingut en fòsfor, són un aliment ideal per a nens i embarassades, ja que afavoreix el creixement saludable d'ossos i dents.

Per això, fent-lo servir com a ingredient estrella, t'expliquem com preparar una deliciosa crema de bolets d'una manera ràpida i senzilla. Un plat perfecte per a aquests dies de pluja i de fred tardorenc.


Ingredients:

  • 500 g de bolets
  • 2 cebes tendres
  • 1 porro
  • 200 ml de nata líquida
  • 30 g de mantega
  • Brou de pollastre o de verdures
  • Sal
  • Pebre

Elaboració:

Agafem una olla, la posem al foc i fonem en ella la mantega. Una vegada fosa, afegim les cebes tendres i la part blanca del porro picada en daus petits, i ofeguem a foc moderat.

Quan la ceba estigui escalfada, toca agregar l'ingredient principal: els bolets. Tallem en trossos grans irregulars, els afegim a l'olla, salpebrem i continuem remenant uns 10 minuts a foc suau.

Una vegada tinguem cuinada la base de la nostra crema de bolets afegim el brou de pollastre o de verdures (el que preferiu). Coem la nostra crema de bolets durant 15 minuts a foc mitjà, afegint més brou si veiem que espessa massa.

El següent que farem serà triturar la crema de bolets amb la batedora per a després colar-la. A continuació, portem la crema de bolets ja colada de nou al foc i afegim la nata líquida. Barregem bé i cuinem a foc lent uns minuts, fins que la nostra crema adquireixi la textura que més us agradi. Si resulta massa espessa sempre podem afegir una miqueta del brou sobrant per a així estirar-la.

Finalment, servim la crema de bolets calent decorada amb alguns crostons o alguna làmina de xampinyó a la planxa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...