L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) ha estrenat nova pàgina web, amb la qual pretén "contagiar" la passió per la gastronomia i tot el que l'envolta.

A través d'aquesta web, l'Acadèmia es dóna a conèixer amb "un llenguatge nou, net i actual".Entre d'altres seccions innovadores, destaca la reorganització de la seva estructura sobre la base de quatre seccions Acadèmiques: Història, Filologia, Productes i Nutrició, i Cuina i Cultura.

En el transcurs de les properes setmanes la web estarà disponible a més d'en català, en castellà, anglès i francès.

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició té com a objectiu l'observança, recerca i divulgació de la cuina i gastronomia catalana.

Va ser fundada el 1989 a Barcelona pel periodista, gastrònom i historiador Néstor Luján al costat d'un grup de gastrònoms, seguint el model d'altres acadèmies europees de gastronomia creades al llarg del segle XX, com la francesa, la italiana, la llombarda, la internacional, l'espanyola o la basca, amb les quals manté relacions institucionals.

Els 64 acadèmics que conformen la institució són reconeguts gastrònoms i nutricionistes que han participat activament en el conjunt de les manifestacions de la cuina de Catalunya i de la divulgació de la seva història i cultura gastronòmica.

L'ACGN té com a eixos de la seva actuació "cohesionar, protegir i promoure la recerca, divulgació i promoció de la cuina i gastronomia catalanes, i consolidar la inequívoca i necessària relació que ha d'haver-hi i s'ha de mantenir entre cuina i societat".

L'Acadèmia està presidida actualment per Carles Vilarrubí, que en la junta directiva figuren a més Artur Carulla (vicepresident), Carme Ruscalleda (vicepresidenta), Joan Font (secretari general), Ramon Agenjo (tresorer), Rosa Majordom, Jordi Montaña, Paco Solé Parellada, Montse Folch, Valentí Roqueta, Joaquim Uriach, Quim Vila, Josep Vilella i Elena Yepes (vocals).