Mandonguilles de l'hort

2 vots
Mandonguilles de l'hort

INGREDIENTS:

  • 1 kg de carn de vedella picada
  • 6 tomàquets mitjans
  • 1 cullerada de formatge ratllat
  • 4 cullerades de molla de pa
  • 1/2 got de vi blanc
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 cullerades de farina
  • 3 grans d'all
  • 1/2 tasseta de llet
  • 2 ous
  • Nou moscada
  • julivert
  • oli
  • sal

Per a sis persones. Es piquen al morter dos grans d'all amb una mica de julivert i ratlladura de nou moscada i amb això s'assaona la carn. Es fregeixen les cebes i una dent d'all-tot picat sovint-i quan la ceba estigui tendra s'agreguen els tomàquets-pelats i trossejats-i el formatge ratllat, s'assaona amb sal i es deixa fer lentament fins que quedi una salsa molt concentrada , aleshores es passa pel xinès i es reserva calent en una cassola.
 
La carn s'assaona amb sal i se li agrega la molla de pa-remullada en la llet i espremuda-, els ous batuts i tres o quatre cullerades de salsa, es barreja tot bé i amb aquest preparat es modelen les mandonguilles i s'emboliquen en farina.
 
Es fregeixen fins que estiguin daurades i es van posant a la cassola sobre la salsa. Es reguen amb vi, es tapen i es deixen coure lentament una mitja hora, es pot posar o no una culleradeta de pebre vermell. Si queden molt seques se'ls pot afegir una mica d'aigua o de brou.
 
Es serveixen amb la seva salsa, i esquitxades de julivert picat.

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...