Llom de xai cuinat a baixa temperatura

0 vots
Llom de xai cuinat a baixa temperatura

Una recepte per quedar bé

INGREDIENTS:

  • 400 grams llom de xai
  • 400 grams cargols
  • 125 grams de raïm blanc pelat
  • 200 grams de rovellons
  • 125 grams de salsa de trufes
  • 8 unitats de làmines de trufa
  • PER ALS CARGOLS: 2 litres d'aigua,una fulla d'api, 1 peça de ceba tendra, 1 peça de pastanaga, 1 dl vi blanc, sal al gust
  • PER A LA SALSA: 2 dl de salsa demi-glacé, 2dl de brou de carn, 50 grams de ceba picada, 3 grans d'all picat, 1dl d’oliva, 1 dau de mantega, Fines herbes al gust, 1 peça de trufa melanosporum

Tallem el llom de xai en dues porcions, els salpebrem i els fem coure en una bossa tancada al buit amb aigua a 650º durant 16 minuts. Tot seguit, ho saltem en  una paella antiadherent i ho escalopem. Buidem els cargols, traient-los la tripa, i els saltem amb els raïms, els rovellons, la sal, el pebre i un rajolí de vermut negre. Els cargols els haurem de netejar abans. Els escaldem dos cops per tal que perdin la baba i, després, els fem bullir durant 25 minuts amb la resta d’ingredients de la recepta. Per a la salsa, primer ofeguem l’all i la ceba amb l’oli. Hi afegim la salsa demi-glacé i el brou de carn deixant-ho reduir. Hi afegim les fi-nes herbes. Ho coem durant 5 minuts i, després, cal passar- ho per un colador de malla fina. Finalment, hi afegim la trufa i ho lliguem amb un dau de mantega.

 

Galeria de fotos

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...