Cloïsses fresques amb botifarra de perol

0 vots
Cloïsses fresques amb botifarra de perol

Una proposta ràpida per quedar bé

INGREDIENTS:

  • Cloïsses. 1 quilo.
  • Botifarra de perol.1 peça.
  • Vi blanc sec. Un got.
  • Farina.100 grams.
  • Oli d’oliva. Mig got.
  • All. Tres grans.
  • Sal i pebre. Al gust.

Estem davant d’un plat de creació casolana que pren com a base alguns dels condiments més tradicionals de la cuina marinera empordanesa. En primer lloc, hem de posar les cloïsses dins d’un recipient amb aigua i un bon grapat de sal. Les deixarem reposar un parell d’hores perquè expulsin la sorra, si en tenen. Després, les hem de triar per comprovar que totes siguin vives.

 

Aleshores, posem una mica d’oli d’oliva dins d’una paella i hi aboquem les cloïsses tapant-les perquè s’obrin amb l’escalfor i agafin el regust de l’oli. Quan això passi, tirarem un got de vi blanc sec, la sal, els talls d’all i el pebre procurant que quedi ben escampat. També hi tirarem un grapadet de farina per donar consistència al suc. A part, haurem cuit i trossejat a mitges rodelles una botifarra de perol que també abocarem dins la paella i deixarem que faci xup-xup amb les cloïsses durant cinc minuts més. Aquest plat és excel·lent com a entrant d’un sopar de peix.
 

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...