Sopa de pollastre amb ou i llimona

0 vots
Sopa de pollastre amb ou i llimona

Una sopa originària de Grècia

INGREDIENTS:

  • 1 litre de brou de pollastre
  • 1 o 2 ous
  • 1 llimona

Teniu el brou de pollastre calent, a la sopera. En un bol bateu-hi bé els ous amb el suc de llimona; hi afegiu una mica de brou, a poc a poc, i ho aboqueu a la sopera, remenant-ho bé, i ho serviu tot seguit.

 

NOTES:

 

Si es vol una sopa més lleugera, es pot batre a part la clara a punt de neu, per a després unir-hi el rovell i el suc de llimona, acabant-ho de remenar.

A la sopa hi podeu posar trossets de pit de pollastre, així com fer-hi bullir un grapat d'arròs o pa.

 El caldo de pollastre o de gallina (i fins i tot de xai o de peix), a Grècia, es fa pràcticament com aquí; és a dir, fent bullir l'au (o els menuts i els ossos) amb ceba, pastanaga, api o altres verdures.

Es pot amanir amb herbes i espècies com julivert, pebre, llorer, clau, etc.

L'avgolémono també es posa a les sopes de peix, com a Turquia, i, semblantment, les de xai, pròpies de la cuina oriental.

 

Per Jaume Fàbrega

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...