Charlota de poma

0 vots
Charlota de poma

INGREDIENTS:

  • 12 melindros
  • 1/2 kg de pomes reineta
  • 250 g de nata muntada
  • 1 clara d'ou
  • 150 g de sucre glas
  • 1 fulla de cua de peix
  • 1 cullerada de mantega
  • llet

Les pomes, pelades i trossejades, es couen a foc lent amb la mantega i 100 grams de sucre. Les fulles de cua de peix es renten i es deixen en remull en un recipient amb aigua tèbia.


 
Mentrestant, es prepara un motlle-preferiblement desmuntable-folrant les parets i el fons amb els melindros remullats en una mica de llet. Quan les pomes estiguin cuites, es passen pel passapuré i se'ls afegeixen les fulles de cua de peix, remenant fins unir tot bé. Un cop s'hagi refredat una mica, s'agreguen 200 grams de nata muntada, sense deixar de remenar. Llavors, s'aboca el preparat al motlle i s'introdueix a la nevera unes cinc o sis hores, o fins i tot es deixa d'un dia per l'altre.


 
En el moment de servir la carlota, es desemmotlla i, amb ajuda d'una mànega pastissera de punta arrissada, s'orna amb la clara batuda a punt de neu, a la qual s'afegeix el sucre i la nata muntada restants. Si es desitja, es pot completar l'adorn amb cireres confitades

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...