Carpaccio de ceps gratinats

0 vots
Carpaccio de ceps gratinats

El ceps són un dels bolets més apreciats

INGREDIENTS:

  • 500 g de ceps grans, 1 cullerada de formatge parmesà ratllat, 2 cullerades d'oli d'oliva verge, 2 cullerades d'oli d'oliva, 1 manat de cibulet, 4 cullerades de vinagre i sal grossa.

Els ceps es netegen amb molta cura perquè no es trenquin i se'ls treu la part inferior de la tija. Després, es col·loquen en una safata, introduint al congelador durant 45 minuts.

 

Mentrestant, en un bol es barregen els dos tipus d'oli, el vinagre, mitja culleradeta de sal i el cibulet picat molt sovint i es bat tot fins aconseguir una crema.

 

Transcorregut el temps de repòs de les butlletes, es retiren del congelador i es tallen en làmines molt fines, deixant-los macerar a la vinagreta anterior durant cinc minuts.

 

Llavors s'escorren, es col·loquen en una plata refractària, es ruixen amb el líquid de la maceració i s'empolvoren amb el formatge ratllat.

 

Finalment, s'introdueixen en el forn i es gratinen un o dos minuts, servint immediatament.

 

FOTO: foodnetwork.com

Mapa d'ubicació

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...