Arròs a la milanesa

0 vots
Arròs a la milanesa

INGREDIENTS:

  • 400 g d'arròs
  • 1 pit d'au
  • 100 g de pernil
  • 50 g de formatge ratllat
  • 1/2 sesada
  • 75 g de xampinyons
  • 1 rovell d'ou
  • Salsa de tomàquet
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 cullerada de farina
  • 1 litre de brou
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • vinagre
  • llimona
  • julivert
  • pebre
  • llorer
  • oli
  • sal

El pit pot ser rostit o cuit; en cas de preparar-se cuit -en litre i mig d'aigua- s'aprofitaria després el brou per coure l'arròs.


La sesada es renta en aigua tèbia durant uns minuts -traient-li la tel i els fils de sang que l'envolten- i es posa a coure en aigua amb sal, un casc de ceba, julivert i una cullerada de vinagre. Es deixa al foc uns 20 o 30 minuts, segons la mida. Ja cuita, es talla a trossets, amb el pernil, els xampinyons i el pit.


En una cassola amb oli es fregeix -sense daurar-la- la ceba picada, després s'afegeix l'arròs, ofegant-ho bé, dues cullerades de salsa de tomàquet, un litre de brou bullint, sal i pebre. En començar a bullir es fica al forn durant de 20 minuts.

Mentrestant, en un pot es desfà la mantega i s'afegeix la farina -que s'ofegarà bé- i un bol de brou, treballant amb rapidesa perquè no es formin grumolls. Després d'uns minuts de cocció, s'assaona amb sal i pebre, s'aparta i se li afegeix el rovell d'ou deixatada amb una mica de brou. Finalment, s'aboca el suc de mitja llimona i es posa novament al foc uns dos minuts-. La meitat d'aquest preparat es tira sobre la picada que havíem fet amb el cervell, el pernil i el xampinyó. La resta, al qual se li afegeixen dues cullerades de salsa de tomàquet, es reserva.

Ja cuit l'arròs, s'agrega el formatge ratllat, remenant molt perquè es barregi. En un motlle gran i profund untat amb mantega o oli, es posa una mica més de la meitat de l'arròs, deixant un buit que no arribi al fons per la picada. Amb la resta de l'arròs es cobreix, s'allisa i es premsa. Sortint les vores amb un ganivet, es bolca sobre una font gran, on es banyarà amb la salsa reservada.

Llibre de receptes

Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...