Troba restaurants i allotjaments

La cuina de can Simón

2 vots
La cuina de can Simón

Portal, 24
Tossa de Mar - Girona

Tel: 972 34 12 69

La Cuina de Can Simon, amb una estrella Michelin des de l’any 2001, té els seus orígens en un bar creat per atendre els turistes que arribaven a Tossa de Mar arran de «Pandora y el holandés errante».

La Cuina de Can Simon està emplaçat a l’antiga casa dels avis dels germans Lores, al mateix indret on va obrir les seves portes aquell bar originari. És un immoble que va ser construït cap al 1700, fora –però a tocar– de les muralles del recin­te històric, durant la primera expansió del poble. «L’avi era pescador i l’àvia s’encarregava de la reparació de les xarxes», explica Xavier Lores, de 37 anys, cap de cuina del restaurant. Però la projecció internacional que Pandora y el holandés errante va donar a Tossa de Mar va canviar la seva vida: «Van començar a arribar turistes i els meus avis, una mica cansats de la dura feina dels pescadors, van decidir obrir un bar en què oferien begudes diverses, maduixes amb nata...».

Xavier Lores cita tres conceptes per definir la seva proposta gastronòmica: «És natural, perquè busquem per sobre de tot el producte de la màxima qualitat i també el més proper possible; és cultural perquè es basa en els plats de la nostra terra, Tossa de Mar, i els seus voltants; i és evolutiva, perquè intenta actualitzar aquesta cuina, apostant per la imaginació i la modernitat». Entre els plats que podrien sintetitzar a la perfecció aquesta triple exigència que es marca Xavier Lores –i que amb tota seguretat haurien fet molt feliç Ava Gardner, que lamentablement va morir l’any 1990– hi ha la vichyssoise de marisc amb llobregant, escopinyes i musclos; els raviolis de gambes amb amanida, salsa rosa i pinya –una particular versió del còctel de gambes de sempre–; els calamars de platja acompanyars amb arròs cremós fet com un risotto; el rossejat de fideus amb peix de roca; el llenguado mediterrani a la meunière amb melmelades variades; les patates amb anxoves de l’Escala; el saltat de castanyons (sipions) amb all i julivert... El peix, com es pot comprovar, predomina a la cuina del restaurant, si bé també s’hi ofereixen algunes carns. Tota l’oferta va canviant a més en funció de la temporada: «A Tossa hi ha molta cultura de cuina marinera, que s’ha conservat perquè és un poble tancat per una banda pel mar i per l’altra pel massís de Cadiretes. I precisament d’aquí també vénen molts productes ben interessants: bolets, herbes...».

 

Text: Alfons Petit Fotografia: Carles Colomer

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Actes propers

Museu Municipal de Tossa (Obra Chagall)
> 21.78 mts de

Consulteu els dies que l'exposició romandrà tancada.[llegir +]

Província: Girona | Localitat: Tossa de Mar

Museu etnogràfic de Tossa de Mar
> 53.72 mts de

En el seu interior encara es conserva una fresquera excepcional, excavada en la roca viva. Encara avui, es conserva a la façana una matacana, així com [llegir +]

Província: Girona | Localitat: Tossa de Mar

Agenda

Deixa el teu comentari
D'Alejo Levis i Bruno Oro, dirigida per Clara Segura Teatre El
De:
Fins a:

Per descobrir

Deixa el teu comentari
La vila medieval ofereix al visitant atractius com la Muntanya de Sal i un castell monumental [..]
Deixa el teu comentari
Sant Miquel de Fluvià, Ventalló, Torroella de Fluvià, l’Armentera i Sant Pere Pescador formen [..]