Grans viatges

El ric casc antic de València

4 vots

Valencia - Valencia

Catedral i Esglésies a València

-
Catedral: d'orígens en el segle XIII amb gran riquesa i múltiples influències (des del romànic al barroc). Els seus tres portals principals són d'estils diferents: La Porta del Palau és romànica, la Porta principal o dels Ferros és d'estil Barroc, La Porta dels Apòstols és gòtica (i davant d'ella i des de fa mil anys, se celebra cada dijous al migdia El Tribunal de l'Aigües, que jutjava els problemes dels agricultors per la distribució de l'aigua del reg de l'Horta). En una de les Capelles es guarda una copa d'àgata del Sant Grial. El campanar octogonal de la Catedral, el Miquelet, de planta octogonal i 68 m. d'alt i construït el 1380, és l'emblema de la ciutat. És d'estil gòtic amb elements Església de Santa Catalinabarrocos.

 

- Església de Santa Caterina: és la més antiga de València i té fama de miraculosa. Data de l'època de la Reconquesta. La torre campanar és del s. XVII. És l'entrada al barri del mercat. Té una planta hexagonal.

 

- Església dels Sants Joans: està situada al davant de La Llotja Església dels Sants Juanesy al costat del Mercat Central. Es va començar a construir al segle XIII, es va seguir en els segles XIV-XV i es va acabar definitivament en el XVIII. El seu aspecte definitiu és Barroc. És una església amb molta tradició perquè la gent quan anava al mercat o a la llotja solien aprofitar per entrar una estoneta.

 

- Basílica de la Verge dels Desamparados: església del s. XVII. A l'Altar Major, hi ha la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats, patrona de la ciutat. Durant les festes de les Falles, es fa l'ofrena de flors a la plaça de l'Església.

 

Museus

 

Almodí (XV), Institut Valencià d'Art Modern, Museu Blasco Ibáñez, Museu Catedralici, Museu de Belles Arts, Museu de la Ciutat, Museu de les Ciències, Museu del Patriarca, Museu Faller, Museu Històric, Museu Nacional de la Ceràmica, Museu Taurí Muvim, reals Altarazanas ...).La Llotja i altres joies del patrimoni

 

Ciudad de les Arts i de les Ciències: complex d'oci d'inversions multimilionàries i arquitectura moderna espectacular, construït per Calatrava i Candela. Destaca l'Oceanogràfic, L'Hemisfèric (pantalla còncava de 900 m2 que ofereix projeccions en 4 idiomes i emès per canals estereofònics) i el Museu de les Ciències Príncep Felip (va ser pioner en col · laboracions i intercanvis amb els centres de ciències més importants del món, és un centre interactiu, on poder aprendre).

 

Llotja de la Seda: d'estil gòtic flamíger civil 1493. Declarat Monument Històric el 1931 i Patrimoni Històric de la Humanitat per la UNESCO el 1996. Antigament va ser molt important pel comerç de la seda i albergava l'alfòndec, utilitzant com a lloc de festes de la noblesa. Avui dia s'utilitza com a sala d'exposicions i concerts. A la planta baixa hi ha una capella dedicada a la Immaculada Concepció.

 

Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries "González Martí": situat al Palau del Marqués de Dos Aigües, d'estil barroc. És un palau de 3 pisos, on es mantenen perfectament tots els mobles, llums i objectes de l'època. S'hi guarden tots els objectes ceràmics des dels segles X fins als nostres dies. També hi ha una petita col · lecció de ceràmica xinesa, carrosses, cadires de mà...

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Per descobrir

Deixa el teu comentari
Passejar pels jardins de la fonda Riera, tastar els plats d'en Sergi, endinsar-se al [..]
De:
Fins a:

Rutes i excursions

Deixa el teu comentari
El camí natural de la Muga i la Xarxa de Senders d'Itinerànnia permet descobir les comarques [..]
Deixa el teu comentari
Un dels principals valors dels pobles de la Mar d'Amunt és el seu entorn natural, que [..]